Premierul Florin Cîțu a anunțat faptul că Legea Bugetului pe anul 2021 este finalizată și va lansată în dezbatere publică.

Cîțu susține că se va merge pe un deficit de 7%.

”Legea bugetului este finalizată, va lansată în dezbatere publică. Am avut câteva amendamente de lămurit cu partenerii din coaliție. Deficitul va fi de 7% sau 7,1%”, a spus Florin Cîțu.

Cîțu a explicat că Legea Bugetului va lega sporurile bugetarilor de performanța acestora. Cîţu a spus că, deocamdată, nu a primit planurile de restructurare de la companiile de stat cu pierderi.

“Şi v-am spus că restructurarea se poate face în două feluri: ori vin ei cu program de restructurare, ori facem cum am făcut anul trecut, limităm subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile şi celelalte trebuie să vină cu un plan de restructurare”, a explicat Cîţu.

Întrebat despre sporurile din sectorul bugetar, Cîţu a menţionat: “Despre aceste amendamente vorbim, ele există, ori prin ordonanţă, ori vor fi în Parlament, e vorba de o plafonare în acest moment, dar urmează o Lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPremierul Cîțu, apel către părinți: ”Ține de noi să avem un an școlar fără probleme”
Articolul următorIa pastila SRS: Mega-tun imobiliar! Miliarde din banii publici transferate în buzunare private