Premierul Nicolae Ciucă a transmis, miercuri noaptea, un mesaj de condoleanţe în urma tragicului accident în urma căruia un elicopter şi un MIG s-au prăbuşit, în Dobrogea. Vom păstra vie memoria celor căzuţi în misiunile de apărare a României, spune şeful Executivului.

”Sunt profund îndurerat de tragicul sfârşit al militarilor români care au pierit în această seară, în Dobrogea. Sunt alături de familiile îndoliate, cărora le transmit întreaga mea compasiune şi condoleanţe pentru pierderea suferită. Vom păstra vie memoria celor căzuţi în misiunile de apărare a României, care şi-au pus datoria faţă de ţară înaintea propriei vieţi. Dumnezeu să îi aibă în paza Sa!”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Ministerul Apărării a anunţat, miercuri seară, că un MIG a pierdut legăura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar, fără a se cunoaşte starea pilotului sau a aeronavei.

În zonă au fost demarate acţiuni de căutare. Ulterior, instituţia a explicat că un elicopter care a plecat în căutarea MIG-ului a dispărut şi el de pe radar, iar apoi a fost confirmată prăbuşirea. Toţi cei cinci militari care se au la bord au murit.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentValeriu Gheorghiţă, noul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. dr. Agrippa Ionescu”
Articolul următorGuvernele României şi Poloniei se reunesc astăzi în şedinţă comună la Varşovia