Prim-ministrul interimar Nicolae-Ionel Ciucă va fi prezent, marți, la ora 12.30, la ceremonia decernării Legiunii de Merit (în grad de ofițer), la Ambasada SUA la București. Premierul interimar Nicolae-Ionel Ciucă va primi această distincție pentru recunoașterea meritelor din timpul desfășurării activității de șef al Statului Major al Apărării, din perioada ianuarie 2015 – decembrie 2019.

Decorația Legiunea de Merit este o decorație militară a SUA. Decorația se acordă personalului militar, persoanelor cu o conduită meritorie în serviciul militar, cu realizări deosebite în cadrul acțiunilor, dovedind curaj deosebit (se acordă de regulă ca ultima decorație înainte de pensionare de obicei generalilor și coloneilor, fiind rare cazurile când decorația se acordă militarilor cu rang inferior), sau personalităților politice ale unor țări străine, în acest caz gradul primit depinde foarte mult de funcția decoratului.

Decorația Legiunea de Merit în grad de “Chief Commander” și de “Commander” sunt singurele decorații americane cu panglică care se poartă în jurul gâtului.

La ceremonia în care va fi decorat Nicolae Ciucă va fi prezent și președintele Klaus Iohannis, conform unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Reamintim că Nicolae Ciucă a ajuns la Guvern, după ce Ludovic Orban și-a depus mandatul. Ministrul Apărării Naționale a preluat exercitarea mandatului de prim-ministru interimar, în urma desemnării de către președintele României, Klaus Iohannis. Ministrul Apărării conduce activitățile de la Palatul Victoria începând din data de 8 decembrie până la învestirea unui Guvern plin.

Nicolae Ciucă s-a făcut remarcat în domeniul apărării, căruia i-a dedicat întreaga carieră. Este doctor în științe militare și, printre altele, a participat la misiuni externe alături de partenerii internaționali ai țării, fiind decorat pentru implicarea sa de state precum Franța și SUA și de ONU. Înainte de a conduce MApN, a fost șeful Statului Major General.

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentCare este prețul unui post de parlamentar. Dezvăluirile fostului deputat Cristian Rizea
Articolul următorMinistrul Economiei anunță ieftinirea energiei