Ludovic Orban a anunţat că săptămâna viitoare va fi transmis către Comisia Europeană planul de restructurare pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO), valoarea acestuia fiind de 3,5 miliarde de euro. Premierul a precizat că acest plan de restructurare va garanta viitorul Complexului Energetic Oltenia.

„Am avut o întâlnire cu directoratul Complexului Energetic Oltenia şi cu reprezentanţii sindicatelor pentru a stabili viitorul Complexului Energetic Oltenia. Săptămâna viitoare va fi transmis către Comisia Europeană planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia. Guvernul pe care îl conduc, cu aprobarea Comisiei Europene a aprobat în primă fază un ajutor de salvare în 251 de milioane de euro fără de care Complexul Energetic Oltenia ar fi fost într-o situaţie extrem de dificilă deoarece nu ar fi avut capacitatea să suporte costurile pentru certificatele de CO2. Pasul următor este prezentarea către Comisia Europeană a unui plan extrem de ambiţios de restructurare, cu o valoare extrem de mare, de 3,54 miliarde de euro”, a declarat Ludovic Orban, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectura Gorj, informează News.ro.

Şeful Executivului a adăugat că acest plan va garanta viitorul CEO şi va garanta locurile de muncă pentru cei mai mulţi dintre angajaţi.

„Finanţarea acestui program de restructurare urmând să se facă din veniturile companiei într-o sumă de aproximativ 1,5 miliarde de euro, restul finanţărilor urmând să fie asigurate fie de la bugetul de stat, fie din fondul de modernizare care este administrat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Avem încredere că acest plan de restructurare va garanta viitorul Complexului Energetic Oltenia, va garanta locurile de muncă pentru cei mai mulţi dintre angajaţi şi va oferi perspective de dezvoltare economică judeţului Gorj şi nu numai judeţului Gorj pentru că în Complexul Energetic Oltenia sunt capacităţi de producţie şi din judeţul Dolj”, a explicat premierul.

Orban a mai spus că a obţinut angajamentul Transgaz pentru a asigura gazul necesar pentru Complexul Energetic Oltenia.

„Am avut o discuţie împreună cu domnul ministru al Economiei şi cu directorul general Transgaz pentru a obţine angajamentul Transgaz pentru proiectul de asigurare a gazului pentru Complexul Energetic Oltenia, pentru Işalniţa şi pentru Turceni, existând un angajament ferm din partea Transgaz de a efectua aceste investiţii şi de a asigura gazul natural pentru a susţine mixul de producţie energetică care este stabilit prin planul de restructurare”, a conchis Orban.

Articolul precedentRareș Bogdan cere alegeri în două zile: Contactul fizic între cei din secţia de vot să fie redus cât mai mult
Articolul următorAnchetă pe șantierul din Berceni unde 32 de muncitori indieni au fost depistați pozitiv