Președintele ales al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, ministru în exercițiu încă al Mediului, a precizat, miercuri seară, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că îmbulzeala de la Catedrala Metropolitană din Iași s-a datorat unor grupuri de agitatori.

“Eu, și ca ieșean, și ca ministru al Mediului încă, și ca președinte ales al Consiliului Județean Iași, îmi doresc foarte mult ca toți ieșeni, toți românii să înțeleagă cât de importantă este sănătatea noastră a tuturor, iar toate aceste măsuri impuse de Guvern sau luate de autoritățile publice locale sau județene nu fac altceva decât să ne protejeze. Acest virus nu iartă pe nimeni, nu ne alege dacă suntem mai bogați sau mai săraci, dacă suntem mai frumoși sau mai puțin frumoși, iar toate aceste restricții, norme de protecție și de distanțare socială nu fac altceva decât să ne protejeze”, a declarat Costel Alexe, la Realitatea Plus.

Președintele ales al Consiliului Județean Iași susține că vina e a unor grupuri de agitatori.

“Am văzut astăzi în Iași, ca și în zilele trecute și săptămânile trecute, și mai tineri și mai în vârstă, oameni care purtau mască sau erau foarte atenți cum se comportă. E drept, azi la Iași au fost și câteva grupuri de agitatori, n-aș vrea să intru în chestiuni, să consider că au fost agitatori politici care să instige la nerespectarea acestor măsuri. Sunt măsuri care, ne plac sau nu, ne protejează viața, iar în săptămânile ce vor urma va trebui să fim mult mai atenți pentru că numărul cazurilor de infectare crește de la zi la zi, iar Guvernul, prin ceea ce face nu face altceva decât să protejeze sănătatea românilor”, a conchis Alexe.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentRaed Arafat, APEL către populație pentru respectarea regulilor de protecție
Articolul următorPreședintele Iohannis la primirea premiului ”Otto cel Mare”: ”Accept acest premiu european în numele compatrioților mei”