Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi seară, după ce liderii europeni au deblocat pachetul financiar în valoare de 1.800 de miliarde de euro pentru susţinerea redresării economice din recesiunea provocată de pandemia de Covid-19, că ”România este pregătită să folosească aceste fonduri pentru reforme şi investiţii în sectoare cheie”.

”Acord important astăzi prin deblocarea viitorului buget al Uniunii Europene şi a pachetului de relansare economică”, a scris, joi seară, pe Twitter, preşedintele Klaus Iohannis. 
 
Şeful statului anunţă că ”România este pregătită să folosească aceste fonduri pentru reforme şi investiţii în sectoare cheie, în beneficiul tuturor românilor”. 
 
Liderii Uniunii Europene au deblocat, joi, pachetul financiar în valoare de 1.800 de miliarde de euro pentru susţinerea redresării economice din recesiunea provocată de pandemia de Covid-19, după ce au ajuns la un compromis cu Polonia şi Ungaria, a declarat preşedintele Consiliului, Charles Michel.
 
”Acord referitor la MFF (cadrul financiar multianual) şi pachetul de redresare. Acum putem începe implementarea şi refacerea economiilor noastre. Pachetul nostru major de redresare va duce mai departe tranzaţiile noastre digitale şi ecologice”, a afirmat Michel pe Twitter.
 
Budapesta şi Varşovia blocaseră luna trecută planul relansării economice europene, din cauza implementării unui mecanism pe care ele îl consideră arbitrar, care condiţionează acordarea de fonduri europene de respectarea statul de drept, respectiv independenţa justiţiei, politica anticorupţie şi libertatea presei.
 
Articolul precedentPremierul Ciucă despre campania națională de vaccinare: ”Până în acest moment sunt atinși parametri pe care ni i-am propus”
Articolul următorLudovic Orban: ”Există majoritate parlamentară certă şi în Senat, şi în Camera Deputaţilor. Coaliţia va deţine ambele poziţii şi aşa e normal”