Declarația președintelui Klaus Iohannis după ce a vizitat Institutul Matei Balș, unde cinci pacienți și-au pierdut viața în urma unui incendiu.

„O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică. 

Am discutat încă de când au fost anunțate forțele de intervenție în permanență cu cei care au condus intervenția și până în momentul de față am primit toate datele care sunt certe. 

A fost o intervenție foarte complicată, s-a reacționat extrem de rapid. În foarte puține minute a fost stins focul, însă din păcate pentru câțiva a fost prea târziu. Totuși, țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudine.

Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva.

Am avut nu de mult o tragedie la Piatra Neamț, acum această tragedie, și cu siguranță motivele sunt diverse, ele sunt achetate și anchetele vor arată cine sunt vinovații.

După părerea mea problema este însă mult mai amplă. Avem de a face cu probleme structurale în spitale și am solicitat noului ministrul al Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întreg sistemul de sănătate și aștept primele idei pentru a demara această reformă. 

Nu vreau să închei înainte de a spune ceva despre persoanele care în aceste săptămâni au fost și rămân eroii mei: medicii, asistentele, întregul personal.

Ei au depus eforturi supraomenești, lucrează de un an de zile în condiții de stres, complicate, cu personal prea puțin și îmi exprim admirația pentru tot personalul medical. 

Tot ce merită ei sunt laude și încurajări. Dar pentru cei care administrează sistemul, repet, este nevoie de o reformă profundă fiindcă astfel de lucruri nu trebuie să se repete.”, a declarat președintele Klaus Iohannis. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLiderul UDMR, Kelemen Hunor: ”Sănătatea şi educaţia sunt domenii în care nu trebuie să facem economii”
Articolul următorPremierul Cîțu: ”Angajații din direcțiile de sănătate să iasă din birouri și să își facă treaba. Altfel, pleacă acasă!”