Președintele Klaus Iohannis a vizitat vineri Unitatea de Suport Medical “Bucureştii Noi”, alături de premierul Ludovic Orban și de șeful DSU, Raed Arafat. Președintele a fost întâmpinat de robotul Escu care i-a urat bun venit și i-a spus ca totul va fi bine.

”Bine ați venit, domnule Președinte! Numele meu este Escu și sunt la datorie în Spitalul Modular Covid-19. Trecem prin vremuri dificile, dar o să fie bine!”

Roboții asistent vor ghida pacienții în spital, vor servi mâncarea și vor avea și alte sarcini care nu sunt medicale.

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat multumit de modul in care a fost amenajata Unitatea de Suport Medical „Bucureștii Noi” – centrul de spitalizare pentru persoane contaminate cu noul coronavirus, care nu sunt în stare critică. “Apreciez firmele si ONG-urile care au venit cu materiale, bani si forta de munca. Sunt impresionat. Avem solutii noi, inovatoare. Cei care, din pacate, vor avea nevoie de un loc aici, vor fi foarte multumiti de ceea ce gasesc”, a spus seful statului la finalul vizitei de astazi. “Totul este special amenajat aici. Am gasit o facilitate total atipica intr-un spatiu gandit initial pentru depozit sau magazine. Printr-o initiativa privata s-a facut un spital. (…) Multumesc tuturor celor care s-au implicat aici. Inteleg ca ceva similar se va gasi si in alta parte din tara. (…) Ma bucur ca toti au inteles sa se implice, sa nu lase statul roman singur impotriva crizei”, a spus Iohannis. 

Articolul precedentPreședintele Klaus Iohannis ședință de lucru la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, ministrul de Interne și șeful DSU
Articolul următorPremierul Ludovic Orban, despre ce se va întâmpla după ce va fi ridicată starea de urgență