Președintele organizației județene a PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, se declară revoltat de felul în care conducerea Ministerului Agriculturii prin ministrul Petre Daea și secretarul de stat Sorin Moise, el însuși din Brăila, au acționat pentru eliminarea mai multor localități conduse de primari PNL de pe Lista cu zonele defavorizate. Prezența pe această listă le asigura acelor primării acces mai facil la bani europeni:

”Ministerul Agriculturii, condus de renumitul Petre Daea, a decis recent să scoată de pe lista unităților administrativ teritoriale care se află în zone defavorizate 18 localități din județul Brăila, dând astfel o lovitură dură fermierilor din orașele și comunele respective. Practic, începând din 2023  aceștia vor pierde sume foarte importante.

Se dovedește încă o dată că, de fapt, conducerea Ministerului Agriculturii, începând cu ministrul Petre Daea și continuând cu secretarul de stat Sorin Moise, membru al PSD Brăila, nu susține interesele fermierilor.

Nu este posibil să scoți 18 comune din județ de pe lista UAT-urilor din zonele defavorizate, dintr-un condei! Aceasta decizie este una cu bătaie lungă, pentru că fermierii care accesau fonduri europene primeau puncte procentuale la evaluarea proiectelor, datorită faptului că aveau terenuri în zone defavorizate.

În plus, fermierii brăileni din localitățile respective nu vor mai primi nici de la APIA sumele aferente zonelor defavorizate, bani care erau foarte importanți pentru ei. Și nu este vorba doar despre cei ce cultivă terenul, ci și despre cei care dețin ferme zootehnice, fiindcă nici aceștia nu vor mai primi acele sumele de la APIA.

Practic, Daea, Moise și restul PSD-iștilor din Ministerul Agriculturii sunt groparii fermierii brăileni.

Nu știu cum nu le-a fost rușine ministrului Daea, lui Sorin Moise și celorlalți PSD-iști să dea ochii cu agricultorii prezenți la Conferința regională de la Lacu Sărat, știind că deja se luase această decizie care va face ca județul Brăila să piardă în fiecare an zeci de milioane de euro!

Astăzi îi cer din nou demisia ministrului Daea, care este cea mai mare pacoste pentru fermierii brăileni. Și îl anunț că dacă nu demisionează, începând de azi va avea în mine cel mai aprig adversar, până va îndrepta această greșeală legată de lista UAT-urilor din zonele defavorizate.”, susține Președintele PNL Brăila, deputat Alexandru Popa prin intermediul unei interpelări parlamentare.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVirgil Popescu, mesaj crucial pentru români în contextul embargoului asupra motorinei ruseşti: “Nu vor exista sincope în aprovizionare”
Articolul următorLiberalii îi cer explicații lui Câciu în scandalul OMV. Rareș Bogdan: „Să vină cu lămuriri pentru a nu exista suspiciuni că se fac jocuri ascunse”