Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, consideră că nivelul de pregătire al agenților de poliție este slab, după ce edilul a reclamat organizarea unor curse de mașini în buricul orașului și polițistul care i-a răspuns l-ar fi „luat la mișto”.

„Daca nu eram primar, ramaneam cu telefonul inchis. Nu este corect. Daca nu eram primar, ce se intampla? Nu se intampla nimic. Cred ca e timpul sa discutam serios ce se intampla in Politia Romana. Cred ca nu este o exceptie acest lucru. Trebuie sa discutam de resursa umana din Politia Romana. Politia a fos adusa in ultimii ani intr-o stare foarte proasta. Recrutarea este foarte slaba. Agentii de politie nu se ridica la nivelul necesar”, a declarat primarul, luni, la Antena 3.

„Ieri, 2 mai a.c., Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel telefonic de către o persoană, cu privire la faptul că pe o arteră din sectorul 1 al Capitalei autoturismele circulă cu viteză. Pentru verificarea aspectelor semnalate, a fost direcționat un echipaj de poliție, dotat cu aparatură radar, care a acționat pe artera respectivă. Brigada Rutieră anunţă că, după verificări, nu au fost constatate încălcări ale limitei de viteză. Pe acel sector de drum, au fost constatate și aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Brigada Rutieră are drept obiectiv principal reducerea numărului de accidente de circulație, în municipiul București. Viteza excesivă constituie o cauză generatoare de accidente de circulație în Capitală, context în care, zilnic, sunt desfășurate acțiuni în scopul combaterii încălcării regimului legal de viteză. Astfel, de la începutul anului și până în prezent, au fost aplicate peste 7.500 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și reținute 307 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 zile.

Având în vedere aspectele sesizate în spațiul public cu privire la modul în care s-a exprimat polițistul care a preluat sesizarea persoanei, la nivelul Brigăzii Rutiere s-au demarat verificări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Rutieră.

Articolul precedentPreședintele României, Klaus Iohannis: Forța națiunii noastre este de nezdruncinat. Vom depăşi această teribilă perioadă
Articolul următorPremierul Cîțu anunță primele facilități pentru românii vaccinați anti-Covid