Fostul ministru PNL al Muncii, Raluca Turcan, își acuză colegii social-democrați că-i mint pe pensionari.

„Subminarea guvernării din interior este un joc extrem de periculos, iar „renegocierea” acum a PNRR este la fel de ”reală” după cum a fost și creșterea pensiilor cu 40% – o altă minciună nedemnă prin care s-a încercat păcălirea pensionarilor din România. De fapt, metoda promisiunilor exagerate în materie de pensii face parte, ca și metoda Accidentul, din modalitățile frecvent utilizate pentru escrocarea pensionarilor din România”, a scris Turcan.

„Sistemul public de pensii merită consolidat și protejat prin argumente economice și nu aruncat într-o dezbatere mincinoasă și isterica. Este, de asemenea, de o iresponsabilitate criminală să spui, fiind la guvernare, că sunt bani pentru creșterea pensiilor, dar că e cineva care nu vrea să îi dea. Sunteți la guvernare! Veniți cu măsura! Parlamentul așteaptă!”, a adăugat aceasta.

„La fel de iresponsabil este să fii la guvernare și să întreții acel fake news privind creșterea vârstei de pensionare. Puțini oameni mai pot sau mai vor să lucreze după 65 de ani. Condițiile de muncă din România sunt mult mai dificile ca în alte țări. Proiectul din Parlament prevede că acelora care se simt în putere pentru a mai continua câțiva ani, până la 70 de ani, să li se permită acest lucru, fără cereri peste cereri soluționate arbitrar. Este un drept al lor și nicidecum o obligație impusă de cineva. Ar putea fi vorba de medici, de cadre didactice, de oameni din cultură angajați la stat. În sectorul privat acest lucru se întâmplă oricum. Eu personal nu știu de vreo inițiativă de creștere a vârstei de pensionare în România. Unde vedeți scris așa ceva, cel mai probabil este vorba de un fake news, de o știre falsă”, a conchis Raluca Turcan.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentFlorin Cîțu, apel către Guvern și miniștri: Să vină în ședințele Coaliției cu propuneri concrete, să avem ce discuta
Articolul următorComisia Europeană propune extinderea cu un an a utilizării certificatului verde: „Virusul încă circulă”