Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri seară, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, referitor la faptul că președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că votul pe moțiunea de cenzură va avea loc luni, că pesediștii trebuiau să aștepte decizia Curții Constituționale,

“Au intrat pe o cale fără întoarcere. Să nu uităm că PSD a avut Congres, unde și-a ales conducerea și înainte de Congres, pentru că nu își stăpânea foarte bine partidul și nu avea suficientă susținere, domnul Ciolacu a avut nevoie de un exercițiu de forță. Ce exercițiu putea să-i ofere partidului ca să-i anime și să-i momească să-l voteze decât o moțiune de cenzură, cu forțarea Constituției. Noi am și sesizat Curtea Constituțională cu privire la un conflict între instituții pentru că, din perspectiva noastră, o moțiune de cenzură nu poate fi depusă într-o sesiune extraordinară. (…) În mod normal, ar fi trebuit să aștepte decizia Curții Constituționale și să meargă mai departe cu procesul. Forțând în felul acesta nota, aș putea spune că au ajuns la concluzia că, într-adevăr, votarea moțiunii în sesiune ordinară ar fi fost neconstituțională , încearcă să aducă acest vot acum și, dintr-un exrecițiu de imagine pentru Marcel Ciolacu acum, au ajuns în punctul în care destabilizează țara (…) PSD nu și-a schimbat năravul și își imaginează în continuare că dacă vor veni la putere pot influența procesul de vot”, a declarat Raluca Turcan, la Realitatea Plus.

Vicepremierul a acuzat PSD că a provocat creșterea numărului de infectări.

“Avem criza sanitară, care este o realitate în condițiile în care și în jurul nostru există focare , există o creștere a numărului de infectări, chiar dacă suntem oarecum într-un plan fără turbulențe totuși ascensiunea a existat. Avem criza sanitară, avem criza economică generate de această criză sanitară xare necesită niște măsuri economice rapide să susții motorul dezvoltării unei țări, și anume sectorul privat. Avem de asemenea începutul de an școlar, începutul de an școlar care presupune un efort uriaș din partea școlilor , profesorilor, copiilor astfel încât să putem începe școala, dar să fim atenți la toate măsurile de sănătate”, a completat Raluca Turcan.

Articolul precedentPreședintele Iohannis despre coronavirus: ”Lucrurile sunt cât de cât sub control”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 54. Pandemia, “șansa” micului românesc