Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat duminică, la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, de ce unii oameni politici, mai ales femei, nu pot aborda subiecte sensibile într-o logică onestă, menţionând că pentru majorarea alocaţiilor este nevoie de minim trei miliarde de lei şi că nu există tiparniţă nici la Palatul Victoria, nici în subsol la Ministerul Muncii.

Ea a fost întrebată ce părere are despre faptul că Gabriela Firea a acuzat-o că este arogantă şi lipsită de empatie”, iar despre PNL a spus că nu vrea să mărească alocaţiile, conform News.ro.

“M-a suprins când m-au întrebat colegii dumneavoastră jurnalişti de declaraţia doamnei Firea, pentru că ea a fost făcută la câteva minute de la votul în Parlament, în comisiile de specialitate unde domnia sa s-a abţinut la proiectul de buget de stat care cuprinde şi partea de alocaţii. Nu a votat împotrivă şi dimpotrivă nu au fost poziţionări vehemente şi lucrul acesta mă face să cred că este o abordare politicianistă. Răspunsul pe fond ţine de un vot în Parlament pentru că noi ca Guvern, ca minister, ne-am asumat în bugetul pe anul 2021 majorările deja făcute în august 2020 şi 1 ianuarie 2021”, a afirmat Turcan.

Ea a mai spus că pentru o nouă majorare a alocaţiilor este nevoie de cel puţin trei miliarde de lei.

“Cum au manipulat pensionarii, acum încearcă să manipuleze subiectul copii. Oare, mă întreb uneori de ce sunt unii oameni politici, mai ales femei, care subiecte din aceastea sensibile nu pot să le abordeze într-o logică onestă. Ca să majorezi alocaţiile – până acum cele două majorări făcute de noi – avem un efort bugetar de 9 miliarde de lei. Ca să majorezi în continuare, iarăşi ai nevoie de minim trei miliarde de lei. Reprezintă o sursă de finanţare şi orice om când se gândeşte să propună oamenilor o majorare ar trebui să se gândească şi de unde. Nu avem tiparniţă la Palatul Victoria, nici în subsol la Ministerul Muncii”, a explicat Raluca Turcan.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPremierul Cîțu, mesaj de Ziua Mondială a Protecției Civile: ”Reafirm profesionalismul și expertiza pe care reprezentanții protecției civile au dobândit-o”
Articolul următorVIDEO Culisele statului paralel | Povestea flotei românești – cum au DISPĂRUT 300 de nave. De ce a fost clasat unul dintre cele mai mari dosare de corupție