Raluca Turcan a precizat că la negocierile liderilor coaliţie este posibil să se întâmple orice, fiind două variante şi anume ori sunt renegociate ministerele cu trei partide la guvernare, ori este renegociat protocolul cu doar două partide.

„Pot să vă spun că se negociază. Şi dacă nu se respectă protocolul, aşa cum a fost el semnat şi asumat de cele două partide, atunci sunt două variante: se renegociază ministerele cu trei partide la guvernare şi cu UDMR sau se renegociază protocolul doar cu două, în cazul în care UDMR nu mai doreşte să rămână la guvernare”, a afirmat Raluca Turcan.

„Nu planează pericolul ca, odată UDMR ieşit de la guvernare, să fie afectată majoritatea parlamentară. Şi de aceea negocierile sunt serioase. Când cineva te strânge cu uşa, de exemplu, dacă UDMR ar fi fost vital pentru asigurarea majorităţii, atunci ai fi fost strâns cu uşa şi atunci ai fi zis – ce ne cere UDMR este literă de lege, că altfel nu avem Guvern. În condiţiile date, şi dacă UDMR decide să plece, atunci în continuare există majoritate”, a mai spus Raluca Turcan.

„Am plecat de la premisa că acest protocol se respectă. Asta înseamnă schimbarea celor doi prim-miniştrii şi se schimbă Transporturi cu Fonduri Europene şi Finanţele cu Justiţia. Dacă unul dintre parteneri doreşte o modificare a protocolului, atunci e firesc să se renegocieze cap coadă. Este important aspectul care ţine de comportamentul public dintre PNL şi PSD. În Sibiu, PNL este cel mai credibil partid pentru că am oferit o bună guvernare locală. Acolo apar şi semne de întrebare în rândul oamenilor care susţin PNL, care văd că guvernăm cu PSD, dar la nivel teritorial sunt atacuri între partide. O chestiune vitală ar trebuie să fie şi aceasta: comportamentul public al celor două partide. Sunt presiuni pe primarii PNL să plece la PSD. Lucrul acesta e normal să fie clarificat. Să existe un comportament şi o bună practică între partide în teritoriu. Această coaliţie a fost făcută cu un scop – stabilitate politică. Asta înseamnă şi respect reciproc şi proiecte în interesul oamenilor”, a explicat aceasta.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRareș Bogdan, despre victoria Realitatea: „Vă felicit! Nu așa trebuie abordată presa de către CNA”
Articolul următorLucian Bode a prezentat scenariile pentru noul guvern. În formulă de 18 ministere, PNL și PSD vor avea câte 8, iar UDMR 2. Cum se împart funcțiile de top?