Agitaţia generată de data alegerilor prezidenţiale “ar fi fost demnă de o cauză mai bună”, apreciază deputata liberală Raluca Turcan.

Într-o postare pe Facebook, Turcan estimează că în şedinţa de joi a coaliţiei se va concluziona că alegerile prezidenţiale trebuie să se desfăşoare la termen.

“Ne îndreptăm spre un deznodământ previzibil al temei privind data alegerilor prezidenţiale. Agitaţia din jurul acestui subiect ar fi fost demnă de o cauză mai bună sau poate de o temă mai apropiată de agenda oamenilor. Adevărul este că alegerile prezidenţiale nu se puteau desfăşura altfel decât la termen, lucru care sunt convinsă că o să reiasă şi după şedinţa coaliţiei de joi”, scrie Turcan.

Ea apreciază că discuţiile din ultima perioadă ar fi trebuit să vizeze mai ales majorarea salariului minim.

“Mi-ar fi plăcut să discutăm mai mult în această perioadă despre majorarea salariului minim de la 1 iulie. Trebuie subliniat că aceasta a avut loc prin solicitarea Partidului Naţional Liberal ca 300 de lei din majorarea de 400 de lei să fie neimpozabili, pentru a nu afecta companiile româneşti. Reamintesc că majorarea salariului minim a fost una din preocupările mele ca ministru al Muncii: în octombrie 2021 am promovat, în guvernul din care făceam parte, majorarea acestui salariu cu 11% în valoare netă”, adaugă deputata PNL.

Raluca Turcan menţionează că, potrivit sondajelor, peste 50% din români vor un preşedinte de dreapta şi doar puţin peste 20% ar prefera un preşedinte de stânga.

“În ceea ce priveşte PNL, vom strânge rândurile şi sunt convinsă că buna tradiţie ca România să aibă un preşedinte de dreapta va fi menţinută şi pentru următorii 10 ani. Potrivit sondajelor de opinie, peste 50% din români vor un preşedinte de dreapta şi doar puţin peste 20% ar prefera un preşedinte de stânga. PNL este singurul partid cu adevărat de dreapta din România, o demonstrează şi lunga sa istorie, aşa că avem datoria şi obligaţia să intrăm în campanie cu cel mai bun candidat şi cu cea mai bună campanie”, precizează Turcan.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, alături de cei doi viceprim-miniştri, Marian Neacşu şi Cătălin Predoiu, va prezenta joi, în coaliţia de guvernare, variantele propuse de partidele politice în urma dialogului privind stabilirea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an, transmite Executivul. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCiucă: De când PNL se află la guvernare, din 2019, pensiile românilor au crescut cu peste 60%
Articolul următorSondaj CURS: Daca duminică ar avea loc alegeri prezidențiale, Nicolae Ciucă ar fi marea surpriză!