Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat vineri, la Deva, cu prilejul participării la deschiderea unei burse a locurilor de muncă, că astfel de evenimente sunt necesare în condiţiile în care pe piaţa muncii este nevoie de angajaţi.

Ea a arătat că este important ca oamenii să cunoască faptul că există locuri de muncă şi că se pot califica pentru unele dintre ele, astfel încât, în final, să-şi poată creşte calitatea vieţii.

“Astfel de ocazii, în care se întâlnesc angajatori cu angajaţi, oameni care vor să creeze plus-valoare cu oameni care vor să intre pe piaţa muncii, reprezintă exemple despre cum putem, împreună, să punem umărul la întărirea economiei româneşti. Aşa că îmi doresc să merg în ţară aproape la toate evenimentele pe care le pregătesc cei de la Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă pentru că mesajul acesta este: oameni buni, căutaţi-vă locuri de muncă, sunt locuri de muncă – multe dintre ele neacoperite. Important este să ştii că există, să ştii că poţi să te califici pentru ele şi să ştii că printr-un loc de muncă poţi să îţi creşti calitatea vieţii”, a spus ministrul Muncii.

La rândul său, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a menţionat că bursa locurilor de muncă organizată la Deva este primul eveniment de acest fel care are loc în ţară după perioada de pandemie. El a arătat că ideea organizării Bursei a venit chiar din partea angajatorilor care caută forţă de muncă.

“Este prima Bursă a locurilor de muncă organizată din ţară, după pandemie. Este un moment important, iar ideea organizării acestei acţiuni a venit şi din partea angajatorilor pentru că este nevoie de oameni care să lucreze. La Instituţia Prefectului chiar am dat startul la Programul ‘Dezvoltăm Hunedoara, dezvoltăm România’. Am încercat să facem acest eveniment şi să-i punem faţă în faţă pe cei care doresc să se angajeze şi pe angajatori”, a declarat prefectul.

Potrivit primelor date ale AJOFM Hunedoara, la Bursa locurilor de muncă de la Deva au luat parte 11 angajatori, care au oferit 320 de locuri de muncă, o sută de oameni fiind selectaţi deja în vederea susţinerii probelor de lucru.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentBani cu dedicație din PNRR. Primarii reclamă: bugetul administrațiilor locale, redirecționat către firma magnatului Comănescu. Decizia stă în pixul ministrului Energiei
Articolul următorComisia Europeană lămurește situația PNRR: ”Acţionăm în strânsă colaborare cu statul membru. Scopul este utilizarea optimă a fondurilor”