Europarlamentarul liberal anunță un nou proiect privind reforma pensiilor speciale care ve fi prezentate în următoarele zece zile. 

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat că există un proiect care va fi prezentat în următoarele 10 zile cu privire la reforma pensiilor speciale. El a reamintit că premierul Nicolae Ciucă a negociat eliminarea pragului de 9,4% din PIB legat de pensii şi crede că o decizie în favoarea României va veni în următoarele luni.

Rareş Bogdan a declarat, marţi, la un post TV, că reforma pensiilor speciale este o chestiune dorită de societatea civilă şi un jalon important din PNRR. 
 
“Există un proiect care va fi prezentat în următoarele 10 zile cu privire la reforma pensiilor speciale. E o chestiune dorită foarte mult de societatea civilă şi de cetăţenii României, trecerea pe contributivitate şi, de asemenea, acest proiect, cu siguranţă va fi prezentat în faţa coaliţiei, apoi în faţa opiniei publice, pentru că este un jalon important din PNRR. Aţi văzut o chestiune importantă. Preşedintele Iohannis astăzi, când a vorbit despre ridicarea MCV şi a salutat ridicarea MCV, a spus că reformele rămân în vigoare. Nimeni nu va opri reformele pentru România, în niciun domeniu. Nici în domeniul juridic, nici în alte domenii”, a afirmat Rareş Bogdan.
 
El a susţinut că România nu se poate juca cu PNRR. 
 
“Avem un jalon cheie în PNRR extrem de important, cu care, dacă nu trecem de el, deci dacă nu îl depăşim, vom bloca… Nu ne putem juca cu PNRR, după cum ştiţi foarte bine, iar pentru România PNRR este vital aşa cum banii europeni, trebuie să ştie toţi românii, că sunt cei care ţin o bună parte din economia României în viaţă. România fără banii europeni este în faliment, ca să ştie toţi cei care mai îşi permit să înjure Bruxelles-ul sau prezenţa noastră în cadrul Uniunii Europene”, a menţionat prim-vicepreşedintele PNL. 
 
El a reamintit că premierul Nicolae Ciucă a negociat eliminarea acestui prag de 9,4% din PIB. 
 
“După cum ştiţi, preşedintele PNL, premier în exerciţiu, Nicolae Ciucă, a fost la Bruxelles. Dintre ţările europene, cea care şi-a asumat acest prag, încă nu înţeleg de ce, este România, de 9,4, dar există soluţia recomandărilor Băncii Mondiale şi pe sistemul propus de Banca Mondială, preşedintele PNL, premier în exerciţiu, a discutat, a negociat şi urmează să vedem dacă putem schimba sistemul. Acest prag de 9,4 să fie anulat, pentru că atâta timp cât există o inflaţie care a sărit de 15%, pentru că de asta noi, PNL, permanent am vorbit de o creştere cu 15% a pensiilor şi ne bucurăm că în cele din urmă colegii noştri au înţeles – de coaliţie, atât de la UDMR şi de la PSD – că trebuie să mergem cu un procent care să fie cât mai mare pentru toate pensiile aflate în plată, 4,8 milioane, atât pentru cei cu pensii până în 2.000 de lei, adică 3,2 milioane, cât şi pentru cei cu pensie între 2.000 şi 3.000, cât şi pentru cei cu pensii peste 3.000 de lei, care sunt total 480.000 de români”, a mai transmis Rareş Bogdan.
 
Întrebat când va fi luată decizia în acest sens, prim-vicepreşedintele PNL a răspuns: “Având în vedere că discuţia cu doamna Ursula von der Leyen şi vicepreşedintele comisiei a avut loc, părerea mea că acest lucru se va întâmpla în următoarele luni, fără nicio discuţie în favoarea României. (…) Oficialii Comisiei se tem de procente în general şi de asta trebuie să aibă siguranţa că nu influenţează deficitul, că România continuă creşterea economică”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKlaus Iohannis: MCV pentru România s-a încheiat azi. Comisia Europeană a confirmat în raportul transmis
Articolul următorMinisterul Educației a lansat apelul pentru Schema de Granturi în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) – runda 1