PNL nu se opune creșterii salariului minim, dar dorește ca această măsură să vină la pachet cu o serie de forme de susținere și pentru antreprenori, a declarat prim-vicepreședintele PNL Rareș Bodan, îniantea dinscuției din Coaliție pe această temă. 

“Ca să anulăm orice fel de speculație care a apărut sau a fost împinsă în spațiul public, Partidul Național Liberal nu se opune creșterii salariului minim. Este absolut firesc să susținem creșterea la 740 euro a salariului minim. Dorim măsuri de compensare pe care societățile comerciale, angajatorii, capitaliștii români, capitalul privat românesc să le primească, discutate împreună cu asociațiile de resort, cu asociațiile patronale, care ne propun ca una dintre măsuri să fie o deducere, o netaxarea de 300 lei din creșterea care se produce de 400 lei la salariul minim, de la 3300 la 3.700 lei, adică la 740 euro”, a declarat europarlamentarul PNL.

Coaliţia s-a reunit luni pentru a discuta, printre altele și majorarea salariului minim, anunţată de premierul Marcel Ciolacu încă de săptămâna trecută. Potrivit acestuia, salariul minim ar urma să crească la 3.700 de lei, de la 1 iulie.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentSebastian Burduja, trece pragul de 20% și este foarte aproape de Nicușor Dan în preferințele bucureștenilor
Articolul următorSenatoarea PNL Nicoleta Pauliuc: Esența pachetului de legi inițiate în sprijinul bolnavilor de cancer vine din speranța în vindecare