Ludovic Orban reacţionează dur la anunţul lui Dan Barna referitor la retragerea din cursa pentru şefia Camerei Deputaţilor şi propunerea lui Cătălin Drulă pentru această poziţie. Orban îl “urechează” public pe Barna şi afirmă că toţi partenerii de negociei ar trebui să rămână convecvenţi înţelegerii potrivit căreia comunicările se fac doar în urma unui consens.

“Am convenit în cursul primelor două zile de negocieri pe care le-am avut cu liderii USR-PLUS și UDMR să comunicăm doar împreună și doar acele lucruri asupra cărora am ajuns la un acord.

Având în vedere faptul că înțelegerea noastră comună a fost să evităm comunicările individuale de poziții care nu au făcut obiectul consensului dintre liderii celor trei formațiuni, rămân consecvent acordului agreat cu ceilalți parteneri de discuție.

Consider că orice propunere sau posibilă soluție menită să consolideze formarea viitoarei coaliții trebuie adusă pe masa discuțiilor și încurajez toți partenerii să rămână consecvenți acordului inițial”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul USR, Dan Barna, îl propune pe Cătălin Drulă pentru șefia Camerei Deputaților. Dan Barna mai propune ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliție să intre împreună în guvern ca vicepremieri. Dan Barna a accentuat că miza principală este programul de guvernare.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCritici din UDMR la adresa lui Barna: ”Nu ajută în formarea cât mai rapidă a unei coaliții”
Articolul următorPreședintele Iohannis: ”Armata va avea un rol esențial în rolul campaniei de vaccinare și contra acestei pandemii”