Ocolit de investitori ani de zile, județul Teleorman a rămas în urmă la capitolul dezvoltare. Cei mai mulți dintre cei peste trei sute de mii de locuitori nu au parte de condiții demne de secolul 21, mai ales la sate. Liberalii acuză social-democrații de starea județului și spun că cei care au condus destinele teleormănenilor nu au avut viziune și nici interes pentru dezvoltare.
“Timp de 30 de ani de zile, județul Teleorman a fost izolat, a fost dat la o parte, iar cei care au condus județul Teleorman nu au avut niciun pic de responsabilitate politică și administrativă pentru județul Teleorman. Dacă vorbim de investiții, sunt cele mai puține investiții pe raza județului Teleorman în ceea ce înseamnă în comparație cu România”, spune Eugen Pîrvulescu, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Teleorman.
Eugen Pîrvulescu susține că trebuie atrase fonduri europene și a fost asigurat că un specialist de la București va lucra în județ pentru viitoarele proiecte.
“N-a existat absorbție de fonduri europene. N-a existat, la nivel de conducere a județului Teleorman, o viziune în ceea ce privește atragerea banilor europeni. În primul rând, vom crea două parcuri industriale, vom aduce fonduri europene în mod special pe agricultură și legumicultură”, spune Pîrvulescu.
Liberalul acuză adversarii politici pentru lipsa investițiilor. Ba chiar a adus un manechin pentru a-l înlocui pe contracandidatul său din PSD, Adrian Gâdea, la o dezbatere. Deși a fost invitat de Pîrvulescu, social-democratul nu s-a prezentat.
Întrebat de ce crede că ocolesc investitorii județul Teleorman, Adrian Gâdea a replicat: “Poate a fost un blestem pentru acest județ. Poate mulți s-au ferit, ținând cont de scandalurile de presă și de toată tevatura care s-a făcut în jurul Teleormanului mai ales în perioada în care Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au ocupat acele poziții de demnitate publică.”
Întrebat dacă îi consideră responsabili pe Dragnea și Dancilă, candidatul PSD a spus că s-a referit la scandalurile din presă. Gâdea susține că unii investitori au ocolit, poate, județul, din cauza acestor tensiuni.
“Poate a fost un blestem în ceea ce înseamnă cuvântul, dar nu am acuzat și nu am arătat cu degetul”, spune Gâdea.
Statisticile vorbesc de la sine, iar județul Teleorman este la coada clasamentului când vine vorba despre dezvoltare. În aprilie, rata șomajului în județ era de 6,13%, față de 5 la nivel național, în iunie. Iar datele Institutului Național de Statistică arată că, în 2018, în Teleorman erau 16 pensionari la 10 salariaţi.
Pe de altă parte, trimis în judecată în dosarul Belina, Gâdea, care neagă acuzațiile, susține că prejudiciul reclamat de procurori a picat în instanță.
“În urma contestației pe care am făcut-o, nu mai există acest prejudiciu”, spune Gâdea.
Anchetatorii insistă, însă, și spun că Adrian Gâdea e unul dintre cei care au pus umărul la trecerea ilegală a prețiosului teren din patrimoniul statului în cel al județului Teleorman. Totul pentru ca, mai apoi, să ajungă sub umbrela Tel Drum, firmă despre care DNA susține că a fost controlată de fostul șef PSD, Liviu Dragnea.
Sursa: Realitatea de Teleorman