Costel Barbu, secretar general adjunct în Guvernul României, secretar general adjunct PNL și candidat al PNL în județul Teleorman la Camera Deputaților, aflat în izolare la domicliu, pentru că a fost confirmat pozitiv COVID-19, în urma unui test, deși a respectat toate măsurile de protecție, adresează un îndemn românilor să respecte măsurile de protejare împotriva SARS-CoV-2 și să dea dovadă de maturitate și responsabilitate în lupta cu acest coronavirus.

”Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să contribuim la eforturile Guvernului de limitare a răspândirii SARS-CoV-2 și reducere a îmbolnăvirii de COVID-19. Și cred că aceste zile, în care numărul de noi cazuri crește constant, este o bună ocazie pentru a ne arăta respectul pe care îl avem pentru noi și familiile noastre.

Putem arăta că prețuim sănătatea și viața noastră și a celor dragi nouă doar prin conformare și respectarea măsurilor de protejare, prin purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice, atât închise cât și cele deschise, printr-o igienă riguroasă a mâinilor, prin folosirea dezinfectanților, prin păstrarea distanței sociale, chiar prin limitarea ieșirilor din casă, dacă acestea nu sunt absolut necesare, cum ar fi mersul la serviciu sau pentru aprovizionare.

Traversăm o perioadă care ne testează nu numai rezistența la noul coronavirus. Nu numai puterea de a face față unor limitări, de a rezista unor condiții de stres și efort fizic prelungit, mai ales în cazul celor aflați în linia întâi în lupta cu SARS-CoV-2, cum sunt cadrele medicale sau forțele de ordine.

Pandemia ne testează bunul simț, spiritul civic, capacitatea de empatie și de a solidariza, dimensiunea unității comunitare, capacitatea de face ceva, concret, noi pentru noi și nu de a aștepta să se întâmple o minune și SARS-CoV-2 să dispară la fel de brusc precum a apărut, fără ca majoritatea să miște un deget.

Pentru a învinge în lupta cu noul coronavirus, care a făcut atâtea victime, nu este suficient doar ca Guvernul să adopte măsuri. Este absolut nevoie că noi, cetățenii, să ne conformăm, să respectăm și să aplicăm cu strictețe toate măsurile și recomandările Guvernului.

Este momentul în care noi, românii, trebuie să dăm dovadă de maturitate, să lăsăm teoriile conspiraționiste de-o parte, să nu ne mai opunem doar de dragul opoziției. Este momentul să privim în jurul nostru și să înțelegem că numai împreună putem învinge.

Cred că nu este român care să nu aibă o rudă, un prieten, un coleg afectat de COVID-19.

Haideți, împreună să limităm numărul de îmbolnăviri!” , a scris, pe pagina sa oficială de Facebook, Costel Barbu, numărul 1 pe lista candidaților PNL Teleorman la Camera Deputaților.

Costel Barbu este în izolare, de săptămâna trecută, deoarece a avut simptome ușoare de răceală și a solicitat efectuarea unui test pentru COVID, care a ieșit pozitiv. În prezent, starea sa de sănătate este una bună, dar continuă să stea în izolare până săptămâna viitoare.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentNicușor Dan: ”Nu am niciun fel de emoție pentru majoritatea din București”
Articolul următorPremierul Orban despre noul prefect al Bucureștiului: ”Este un integru, un om care are capacitatea de a conduce toate forțele de ordine”