Miniştrii PNL s-au plâns la şedinţa Biroului Executiv al partidului că nu există solidaritate a PNL cu privire la măsurile luate de către Guvern pentru a ţine sub control pandemia de COVID-19, au declarat surse din formaţiune pentru News.ro. De asemenea, au fost reproşuri în legătură cu mai multe proiecte ale Executivului sau propuse de unele ministere a căror avizare întârzie, au adăugat sursele citate de news.ro.

La reuniunea de luni dimineaţă a liberalilor, ministrul de Interne Lucian Bode, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu şi ministrul Muncii Raluca Turcan au ridicat problema că nu ar fi susţinut de partid şi sunt criticaţi de unii liberalii, nefiind solidaritate în PNL cu privire la măsurile luate de către Executiv pentru a limita răspândirea pandemiei, au explicat surse PNL, pentru News.ro.

Aceştia au precizat că astfel de lucruri nu se întâmplau în perioada Cabinetului Orban, au mai spus sursele menţionate. În logica Congresului PNL care va avea loc, unii liberali care îl susţin pe Ludovic Orban pentru un al doilea mandat la şefia partidului nu ar mai vrea să apară în spaţiul public ca să apere Guvernul, au completat sursele liberale, pentru News.ro.

De exemplu, Raluca Turcan a atras atenţia, la şedinţa PNL, că măsurile adoptate li asumate la nivel de coaliţie trebuie susţinute şi public şi decizional. Ea a adăugat că sunt întârziate avizele pe proiectul cumul pensie-salariu, cu toate ca Ministerul Muncii a preluat amendamente din dezbaterea publică.

De asemenea, surse liberale au explicat, pentru News.ro, că ministrul Muncii a spus că sunt întârziate şi avizele pentru memorandumul privind salarizarea în sistemul in public pentru ca ministerele să vină cu propriile măsuri de politica salarială, cu încadrarea în principiile agreate cum ar fi plafonare sporuri, acordarea lor în sumă fixă, reaşezarea salariilor, în special a celor mici, pe grilă, şi introducerea unora pe grilă.

Totodată, este întârziată operaţionalizarea grupului politic de lucru la nivelul coaliţiei de guvernare pentru modificarea legilor privind pensiile speciale, cele şase tipuri de pensii, cu excepţia pensiilor ocupaţionale din sistemul militar, cu toate că Mininisterul Muncii a elaborat deja câteva variante de lucru.

În plus, conform surselor liberale, Turcan a subliniat că este necesar ca PNL să se mobilizeze şi să exploateze mesajul Avocatului Poporului pus de PSD care confirmă că salarizarea creată de social-democraţi duce la haos şi nedreptate în sistemul bugetar.

Raed Arafat a participat şi el luni la BEX al PNL pentru a discuta şi explica situaţia epidemiologică şi noile restricţii luate de Guvern, au declarat surse din partid, pentru News.ro. De asemenea, a fost abordată şi situaţia protestului de la metrou de la finalul săptămânii trecute.

În schimb, premierul Florin Cîţu a transmis, în şedinţă, că toţi liberalii trebuie să vorbească aceeaşi limbă şi este necesară combaterea mesajelor şi acţiunilor care ar putea zădărnicii combaterea pandemiei, conform surselor din PNL.

Ulterior reuniunii liberale, deputatul PNL Florin Roman a afirmat că a fost o eroare politică majoră invitarea secretarului de stat în MAI Raed Arafat la şedinţa de luni a Biroului Executiv al partidului. Liberalul a adăugat că astfel de greşeli vor costa politic întreaga formaţiune.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedent”O justiție mai eficientă și mai corectă”. Ministrul Stelian Ion a prezentat detaliile noilor legi ale Justiției
Articolul următorFosta conducere ROMPREST, comportament de tip MAFIOT. INTERLOPII au intrat cu mașina în grupul jurnaliștilor