Senatoarea PNL Alina Gorghiu a anunţat că în primul plen al Senatului de la deschiderea sesiunii ordinare au fost respinse modificările aduse Codului penal şi de procedură penală, „marca PSD-Dragnea”. Ea a adăugat că este penibil faptul că social-democraţii au anunţat că se abţin de la vot şi nu votează „împotrivă”, notează news.ro.

„În prima şedinţă din debutul acestei sesiuni, o victorie simbolică: respingerea celor două orori din activitatea legislativă. Adică a modificărilor aduse Codului penal şi Codului de procedură penală, marca PSD-Dragnea! Măcar scuze să-şi ceară pentru 4 ani pierduţi în controversa exportată la nivel european, legată de justiţia din România.

Ştiţi ce e cel mai penibil?! Că au anunţat că se abţin. Nu vor vota împotrivă. Parcă ar mai ţine puţin cu dinţii de aceste codificări strâmbe, făcute pentru colegii lor certaţi cu legea.

Parlamentul actual funcţionează în direcţia bună pentru români, în interesul lor. Suntem o majoritate sănătoasă şi vă asigur că urmează reformele. Lucrăm serios şi responsabil!

P.S.: Domnule Ciolacu, vedeţi că proiectele vin la Camera Deputaţilor! Vă rog, faceţi ceva sănătos pentru democraţie, fără jocul tipic de glezne al PSD: înfieraţi sincer aceste mizerii şi votaţi împotriva lor!”, a scris Alina Gorghiu luni pe Facebook.

Senatul a avut înscris pe ordinea de zi a plenului de luni actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, aflată în reexaminare după o decizie a CCR.

Pe ordinea de zi s-a aflat şi actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, tot în reexaminare după o decizie a Curţii Constituţionale.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSenatorii și-au ales liderii pentru următorii 4 ani. Lista completă
Articolul următorPlecat să-i facă loc lui Nelu Tătaru, Victor Costache se întoarce în guvern