Senatorul PNL Vlad Mircea Pufu cere testarea zilnică a produselor care se vând în piețe, după incidentul cu legume contaminate cu substanțe menite să le accelereze creșterea. Pufu spune că în Buzău deja s-au implementat verificări zilnice și cere extinderea lor în toată țara.

La Buzău se poate! Testarea zilnică a produselor în toată țara!

Direcția Agricolă Buzău anunță că, împreună cu Piețe, Târguri și Oboare, societate din cadrul Primăriei Buzău, a găsit o formulă pentru testarea zilnică a legumelor și fructelor în piață. Deci SE POATE!

E o victorie de parcurs, care va aduce liniște în rândul consumatorilor, dar va asigura și respect pentru producători, pentru că oamenii vor aprecia mai mult munca depusă de un fermier pentru a putea aduce la vânzare un produs sănătos și sigur.

Un pas important, întrucât testările zilnice, realizate prin sondaj, vor acoperi toate produsele autohtone, de la legume la fructe și verdețuri. Vor fi însă determinări doar pentru prezența nitraților și nitriților, iar în cazul apariției unei suspiciuni vor putea fi luate imediat măsuri pentru analize suplimentare, dar și pentru stoparea de la vânzare, până la un rezultat cert venit de la laborator. Rămâne în discuție și varianta determinării nivelului de pesticide, realizată momentan doar de Autoritatea Națională Fitosanitară, și insist ca aceste substanțe să fie în atenția factorilor responsabili, pentru testare zilnică.

Și dacă se poate la Buzău, această formulă trebuie extinsă în toată țara.

Apreciez faptul că toți factorii de conducere implicați au înțeles că reacția mea nu a fost una politică, ci legată strict de sincopele legislative și managementul defectuos din sistem.

 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentUn deputat cere administraţiei locale să facă publică soarta drumului ce traversează curtea Poliţiei de Frontieră Galați
Articolul următorRareș Bogdan, despre victoria Realitatea: „Vă felicit! Nu așa trebuie abordată presa de către CNA”