La întrebarea adresată ministrului sănătății, Nelu Tătaru, la vizita de la Spitalul Județean, în legătură cu neîncrederea populației în măsurile de prevenție și în existența virusului, acesta a declarat că măsurile de relaxare au fost luate puțin prea devreme.

„Dacă mai mențineam măcar 2 săptămâni starea de urgență, acum eram la baza pantei descendente. Ne-am grăbit, cred, să recomandăm anuite idei. Anumite idei care s-au perpetuat, precum bagatelizarea a ceea ce a fost, a efortului de peste trei luni de zile, precum și neîncrederea în existența unui virus. Poate că noi suntem subiectivi, dar cei din exteriorul țării noastre nu sunt, sunt obiectivi și vor lua decizii în privința noastră”. Cei care s-au grăbit să ia această decizie sunt o parte a decidenților politici, după cum spune chiar ministrul, care s-au grăbit să acapareze punctaj politic pe suferința și sănătatea oamenilor, pe spatele celor decedați sau pe cel al personalului medical „deznădăjduit”. Tătaru vrea să facă trimitere la cei ce aparțin formațiunilor din opoziție. Acesta spune că deciziile Guvernului au fost asumate și de comun acord cu părțile economice implicate și și-ar fo păstrat efectul dacă normele de protecție și prevenție ar fi fost respectate.

„Trebuia să avem măsuri de relaxare și la 1 iulie, nu s-a întâmplat”, a mai spus acesta. „Eu cred că legea carantinei va trece. Eu nu cred că își permite cineva acum să vicieze o evoluție care ar trebui să fie normală”, a mai adăugat Tătaru. „Avem o vară în care românii vor trebui să trăiască cvasi-normal”, virusul continuând să existe. 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentOrban: Credeţi că s-a născut mitingul din Piaţa Victoriei din senin? Este un bombardament de informaţii false
Articolul următorCulisele Puterii: USR capuseaza politic PNL