Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, marţi seară, că finanţările din fonduri europene “nu au culoare politică”, iar în cazul administraţiilor locale conduse de liberali, care au obţinut sume mai mari, faptul se datorează activităţii mai eficiente a acestora, anunță AGERPRES.

“Pot să vă spun un lucru foarte limpede: finanţările pe fonduri europene nu au avut culoare politică şi nici nu au culoare politică. Dovada o reprezintă cei 1,2 miliarde de euro pe care până acum i-am pus la dispoziţie unităţilor sanitare şi autorităţilor publice locale care au în subordine spitale sau alte unităţi sanitare, să achiziţioneze aparatură medicală, echipamente medicale, echipamente de protecţie. Fără culoare politică. Ce-i drept, există nişte discrepanţe uriaşe între sumele atrase şi, da, într-adevăr, sunt sume mai mari atrase în localităţi cu administraţie liberală, pentru că sunt mai eficienţi. Nu pentru că cineva ar fi dat banii cu dedicaţie”, a menţionat Turcan la B1 TV, în contextul în care i s-a spus că, în campania electorală, unii aleşi locali au acuzat Guvernul Orban că direcţionează banii către administraţiile liberale.

Raluca Turcan a subliniat că regulile pentru accesarea fondurilor europene sunt aceleaşi pentru toţi, gestionarea situaţiei din şcoli şi din unităţile sanitare nefiind făcută într-o direcţie politică.

“Site-ul este acelaşi, condiţiile sunt aceleaşi, regulile sunt aceleaşi pentru toţi, trebuie doar determinare şi colaborare între autorităţi şi unităţile medicale. La fel este şi în situaţia şcolilor, nu există nici cea mai mică preferinţă politică în acordarea acestor bani, nu ne jucăm cu lucrurile acestea. Sănătatea publică nu are culoare politică. Şi nici noi, ca guvern, nu am dus nicio secundă această dezbatere privind gestionarea crizei sanitare într-o direcţie politică, doar din amatorism, să câştigăm câteva voturi în alegeri”, a declarat viceprim-ministrul.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRealitatea din PNL, invitat DANIEL FENECHIU
Articolul următorJocurile sunt tranșate: Liderul TNL București va fi viceprimarul Capitalei