Ministrul Energiei spune că va avea o videoconferință cu toți furnizorii pentru a discuta cu aceștia situațiea reclaculării facturilor la energie, marți. Virgil Popescu spune că multe facturi au scăzut la jumătate față de valoarea inițială și că niciun consumator casnic nu va fi debranșat de la gaze sau curent dacă nu și-a plătit consumul.

Un cetățean mi-a trimis un mesaj că este mulțumit că i s-a refăcut bine recalcularea. Este un mesaj îmbucurător, am primit mesaje de susținere față de ceea ce s-a întâmplat azi în Parlament. Cred că oamenii, în general, nu agreează astfel de comportamente, indiferent de situația în care suntem acum. Mâine am o discuție cu furnizori pentru a vedea stadiul de refacere a facturilor. Sunt situații în care facturile au scăzut la jumătate, haideți să plecăm de la principiul bunei credințe. Pentru aplicarea schemei de la 1 februarie vrem să ne asigurăm că nu vom mai avea probleme.

Niciun consumator casnic nu va fi debranșat, legea nu permite acest lucru. Nu vreau să cred că sunt în continuare furnizori care încalcă legea. Să ne scrie nouă, celor de la ANRE. Să nu se fi întâmplat cazuri ca oamenii să fi fost debranșati înainte de acest scandal. Nu știu dacă plafonarea prețului la producători este o soluție mai bună, atâta timp cât energia a fost deja vândută. Cel mai practic este să plafonezi direct către consumatorul casnic. Din aprilie nu vine potopul, lucrăm pe diverse scenarii, ca să nu avem probleme”, a declarat Virgil Popescu în emisiunea „Legile Puterii”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVirgil Popescu după ce a fost agresat de George Simion: ”Nu suntem în perioada interbelică, o perioadă de tristă amintire”
Articolul următorFlorin Cîţu, despre plafonarea preţurilor la alimentele de bază: „Avem o economie de gestionat”