Liderul grupului PNL din Consiliul General al Capitalei, Stelian Bujduveanu, invitat al Mădălinei Dobrovolschi în emisiunea live de pe Realitatea de București, a dezvăluit, joi, că în Capitală se pierd, în medie, 2.000 de tone de apă pe oră, apă plătită din banii cetățenilor.

“De la preluarea mandatului de către administrația PSD în urmă cu 4 ani, RADET avea deja foarte multe probleme, a fost băgat în insolvență. Din cauza datoriilor pe care le avea, istorice, a fost nevoie de acest mecanism. ELCEN-ul s-a băgat și el în incolvență, pentru a se proteja, având suma cea mai mare de recuperat de la RADET. Primarul Gabriela Firea a promis la acel moment că va pune pe picioare sistemul de termoficare. Dacă ne uităm acum însă la un grafic la apa care se pierde, se pierdea din 2012 până în 2020 , vom vedea că s-a dublat apa de adaos. Acum vorbim de 2.000 de tone de apă pe oră, deci 2.000 de tone de apă pe oră , și asta e o medie. În 2020, pe oră. Deci noi avem 2.000 de tone de apă care se scurg în pământul Bucureștiului. Banii ăștia sunt plătiți din banii bucureștenilor. Mai grav e că banii bucureștenilor sunt colectați și sunt redirecționați către concerte, către statui care nu-și au rolul, ierpurași și nu e plătită mai departe acea cotă parte din tarif”, a declarat Stelian Bujduveanu.

Liderul grupului PNL din Consiliul General al Capitalei acuză administrația locală din București, condusă de Gabriela Firea, că nu plătește agentul termic luat prin compania Termoenergetica.

“Cum e în București? Tariful este compus din, o dată, tariful pe care-l are de la ELCEN, care produce agentul termic, și la poarta CET-urilor , îl dă către transportatori, transportatorul fiind RADET-ul în trecut, acume e Termoenergetica. Acolo, costurile care se adună cu transportul, cu apa de adaos, cu personalul, se adaugă. Și de la 230 de lei pe gigacalorie, costul ajunge aproape la 500 de lei gigacalorie, cu transport. Populația nu-și poate permite să plătească un cost de 500 de lei pe gigacalorie. Și atunci în 2011, CGMB a adoptat o hotărâre prin care a subvenționat diferența de preț.

Tu, Primăria Capitalei administrată de PSD, ai creat o nouă entitate, Termoenergetica, care a preluat serviciul de distribuție a agentului termic. Acea companie, din decembrie și până acum, nu a plătit nicio factură pe agentul termic. Acestea sunt datoriile de 422 de milioane de lei, a fost capitalizată, nu a plătit niciun ban către agent.

În cazul de față, Primăria cumpără agent termic pe care-l produce ELCEN-ul și mai departe nu-i dă banii. Și asta s-a întâmplat în trecut , s-au șters datorii istorice de un miliard și jumătate de euro pe care nu le-a plătit niciodată și acum ne ducem la 422 de milioane de lei, pe care nu le-a plătit din decembrie până acum.

Pasul următor care este? Bagă în insolvență Termoenergetica și în iarnă sau peste 2 ani o bagă în faliment. Facem o altă entitate și o luăm de la capăt. Păgubitul final este tot cetățeanul”, a mai declarat Stelian Bujduveanu.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentJOCURI DE PUTERE: Conflictul americano-chinez a intrat într-o nouă fază
Articolul următor100% TU DECIZI! Neculai Onțanu, de la fierar-betonist la doctor-general-inginer