Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, încurajează fetele și băieţii să facă sesizări legate de orice abuzator, indiferent de statut social sau calitatea lui.

Alina Gorghiu încurajează ferm tinerii să nu tolereze abuzurile, indiferent de cine le comite. Ea a subliniat importanța sesizării oricărui act ilegal pentru a proteja potențialele victime. Gorghiu a anunțat că va lucra împreună cu Ministerul Justiției la un ghid pentru a sprijini victimele, oferindu-le informații esențiale și ajutor practic.

Ministrul a accentuat că orice acțiune pentru protejarea victimelor este crucială și că este necesară o abordare colectivă pentru prevenirea și combaterea abuzurilor. Ordinul de protecție a fost extins pentru toate formele de violență, iar monitorizarea agresorilor prin brățările electronice este funcțională.

De asemenea, mecanismul voucherelor oferă suport financiar victimelor infracțiunilor, putând primi sume substanțiale pentru nevoi urgente. Alina Gorghiu evidențiază importanța solidarității în efortul de a elimina comportamentele toxice și periculoase din societate.

Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedentMINISTERUL EDUCAȚIEI VERIFICĂ CAZURILE DE HĂRȚUIRE SEXUALĂ ÎN UNIVERSITĂȚI
Articolul următorPNL BUCUREȘTI OBȚINE RELUAREA LUCRĂRILOR DE REABILITARE LA LINIA DE TRAMVAI 5. SEBASTIAN BURDUJA: 40 DE MILIOANE DE LEI VOR FI ALOCATE ACESTUI PROIECT