Raluca Turcan a declarat astăzi la Brăila că a discutat cu primul-ministru referitor la posibilitatea de a se continuat acordarea ajutorului de șomaj pentru acei angajați care ar putea fi afectați de suspendarea activității din cauza valului 4 al pandemiei de Covid-19. 

Ministrul muncii a spus că este deja o Ordonanță de Urgență pregătită în caz că va fi necesară prelungirea șomajului tehnic. Turcan a reamintit a a lansat deja ordonanța de urgență de sprijin a părinților care stau acasă cu copii care învață online. Ministrul a precizat că există resurse bugetare pentru susținerea unei astfel de măsuri și a avut deja discuții cu premierul Florin Cîțu în ceea ce privește acordarea și susținerea șomajului tehnic, în cazul în care valul 4 va închide unele activități.

Ministrul a precizat că angajatorii din Rpmânia se confruntă cu lipsa forței de muncă, numărul locurilor de muncă vacante la nivel național fiind mult mai mare decât cel al cererilor pentru un loc ade muncă, ceea ce a dus la creșterea contingentului de lucrători străini pe care poate să-i aducă românia din spațiul non-UE.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentNelu Tătaru aranjează voturile la congresul PNL
Articolul următorLudovic Orban, mesaj tăios pentru Cîțu: ”Nu-i e rușine un pic? Dar, ce, m-a băgat el în politică ca să spună când o să ies din politică?”