Deputatul PNL Alexandru Nazare, unul dintre liberalii prin a căror abținere legea care impunea obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a picat în Senat, a explicat de ce a ales n-a votat alături de colegii săi. Fostul ministru de Finanțe a afirmat că n-a fost vorba de un gest politicianist, ci de faptul că n-a fost convins de eficiența proiectului.

“M-am abtinut astazi la votul privind adoptarea certificatului verde din anumite motive punctuale, asa cum nu am sustinut achizitionarea unui numar de doze de vaccin in exces.
 
Vaccinarea este necesara, asa cum si dozele aferente sunt necesare, dar proportional cu populatia Romaniei. Sustin campania de vaccinare, dar cred ca aceasta trebuie sa fie dusa cu argumente si nu cu forta”, a scris Nazare pe facebook. 
 
Fostul ministru și-a prezentat și argumentația din postură de specialist. 
 
“Nu cred că tot antreprenorii, cei care au sustinut surplusul de venituri din acest an, trebuie sa fie cei obligati sa suspende pe termen nedeterminat raporturile de munca cu angajatii nevaccinati, in contextul in care ne confruntam cu o criza a fortei de munca.
Campania de vaccinare are nevoie de resurse, care provin din taxe si impozite. Cred ca exista solutii prin care masurile adoptate sa nu implice falimente si inchideri de companii”, a mai afirmat Nazare, care a avertizat deja că toți indicatorii privind incasările arată mai rău. 
 

Sursa: Realitatea Din PNL