Negocierile despre rotativă nu trebuie să mai aibă loc public, „dar asta nu înseamnă că discuțiile nu se vor întâmpla”, spune Alina Gorghiu (PNL). Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, că orice negociere trebuie suspendată până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor și a reformei pensiilor speciale.

„În opinia mea, coaliția și-a făcut un deserviciu vorbind public atât de mult despre rotativă în ultimul timp. Eu am evitat să discut public acest lucru în spațiul public, spunând că se va paraliza administrația în măsura în care nu ne vom concentra la nevoile societății. România are nevoie clar de stabilitate, de continuitate. PNL a oprit orice discuție în spațiul public referitoare la rotativa guvernamentală, discuții pe care, trebuie să fim sinceri, oricum nu le-a inițiat PNL, cu precizarea că vom merge mai departe cu negocierile privind programul de guvernare. În timp ce eu dau aceste declarații se fac discuții cu privire la programul de guvernare de specialiști. (…) Discuțiile despre modalitatea în care se va realiza rotativa cred că pot fi încheiate rapid dacă există voință politică, iar această voință politică sper că există. Ne dorim cu toții o tranziție rapidă, iar premierul a anunțat că pe data de 26 mai își depune mandatul. Ca atare, tranziția rapidă este foarte importantă, fără să mai facem discuții publice pentru a nu bloca administrația”, spune Alina Gorghiu.

Întrebată dacă Nicolae Ciucă își va depune mandatul pe 26 mai, ea spune: „Premierul a anunțat și va anunța public când își va depune mandatul. E mai puțin importantă ziua”.

„Eu cred că s-a greșit sau, repet, cred că nu ne-am făcut mari servicii discutând pe multe voci legat de această rotativă, însă discuțiile nu trebuie să mai aibă loc public, dar asta nu înseamnă că discuțiile nu se vor întâmpla”, încheie Gorghiu.

Orice negociere privind viitorul cabinet trebuie suspendată până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor și a reformei pensiilor speciale, afirma sâmbătă dimineață președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentIonuț Stroe: ”PNL şi premierul Ciucă au asumat cu toate greutăţile şi responsabilităţile această guvernare şi să nu aibă cineva impresia că vom abdica vreodată”
Articolul următorClubul de Presă creează un nou agregator de conținut editorial