Ionuţ Stroe a fost întrebat dacă premierul Nicolae Ciucă va demisiona vineri aşa cum este înţelegerea.

„Din punctul nostru de vedere, este esenţial ca, odată invocată stabilitatea politică, să o urmăm şi să ne aducem aminte că raţiunea acestei stabilităţi politice este evident continuarea tuturor angajamentelor pe care le-am făcut în faţa românilor din momentul în care am decis formarea acestei coaliţiei evident luăm în considerare şi acest moment tranzitoriu care trebui să se finalizeze rapid şi evident continuarea guvernării. Continuitatea este obiectivul nostru numărul 1 în actualul context politic”, a explicat Ionuţ Stroe.

El a precizat că trebuie continuate discuţiile despre viitorul Guvern.

`PNL şi premierul Ciucă au asumat cu toate greutăţile şi responsabilităţile această guvernare şi să nu aibă cineva impresia că vom abdica vreodată de la acest principiu care a definit toată guvernarea liberală. Nu fugim de responsabilitate, guvernarea nu este o corvoadă pentru noi, este o mare responsabilitate asumată (…) Am avut crize mult mai mari decât cea din momentul de faţă din zona învăţământului. Există soluţii, astăzi Ministerul Muncii, Ministerul Finanţelor, Ministerul Educaţiei şi cel al Fondurilor Europene au început deja demersurile să rezolvăm această problemă şi vă spun sincer că nu vedem niciun fel de problemă ca această ţară şi această coaliţie să meargă înainte”, a spus liberalul.

Decontul politic

„Trebuie să avem continuitate în lucrurile bune pe care le-am făcut până acum, în lucrurile bune pe care le-am făcut până acum, trebuie să avem continuitate în tot ce am angajat şi am onorat până în momentul de faţă. Este absolut vital să continuăm şi discuţiile din cadrul coaliţiei privind agenda de guvernare, privind programul de guvernare pe ni-l dorim a fi îmbunătăţit şi să ne onorăm toate angajamentele în faţa românilor. Ce contează în momentul de faţă este stabilitatea şi buna guvernare, mai puţin decontul politic, cine pierde şi cine câştigă. Modalitatea în care se realizează această colaborare, această rotativă, inclusiv negocierea viitoarelor funcţii în guvern se pot iniţia foarte, foarte rapid. Suntem siguri că există voinţă politică, atât din partea noastră, a liberalilor şi credem că şi din partea social-democrată şi credem că interesul general este pus înaintea oricăror funcţii politice sau altor interese”, a completat Ionuţ Stroe.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRaluca Turcan: ”Problemele de rezolvat la Ministerul Muncii sunt extrem de grele și acolo ar fi trebuit să fie o activitate ca într-un furnal, non stop, de dimineața până seara”
Articolul următorAlina Gorghiu: ”România are nevoie clar de stabilitate, de continuitate. PNL a oprit orice discuție în spațiul public referitoare la rotativa guvernamentală”