Judecătorii Curții de Apel București au decis arestarea pentru 30 de zile a lui Niculae Bădălău.

Decizia judecătorilor Curții de Apel București nu este definitivă, dar este executorie, potrivit sursei citate.

Niculae Bădălău a fost adus încătușat la Curtea de Apel București.

Niculae Bădălău, numărul doi în cadrul Curții de Conturi a României, a fost reținut, duminică seară, de procurorii DNA pentru 24 de ore. Decizia a fost luată la scurt timp după ce Bădălău a fost săltat și audiat la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), principala acuzație fiind de trafic de influență și dare de mită.

Faptele pentru care Niculae Bădălău a ajuns în arest, la cererea DNA. Baronul PSD “a umblat” la un primar pentru firma copilului 

Niculae Bădălău a fost audiat la DNA duminică, 27 noiembrie, într-un dosar de corupție. La final, el a fost reținut pentru 24 de ore la cererea procurorilor anticorupție.Potrivit DNA, Niculae Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, a fost reținut pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență.

În dosar a mai fost reținută o persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

„În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă. 

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte”, se arată în comunicatul DNA. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKlaus Iohannis, la reuniunea Liderilor de la München: Agresiunea irațională a Rusiei a întărit NATO
Articolul următorBogdan Aurescu: România şi Croaţia sunt pregătite pentru aderarea la Schengen