Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că aproape 500.000 de refugiaţi din Ucraina au intrat în România, iar în jur de 80.000 dintre aceştia au rămas pe teritoriul ţării noastre.

„Avem deja aproape 500.000 de refugiaţi (din Ucraina – n.red.) care au intrat în România, în jur de 80.000 care au rămas pe teritoriul României în acest moment. Efortul autorităţilor, împreună cu societatea civilă, împreună cu ONG- urile, împreună cu cetăţenii români, care cu multă empatie au sprijinit tot acest efort, dă rezultate, deci am reuşit până acum să gestionăm acest val de refugiaţi”, a anunțat Bogdan Aurescu, joi seară, la un post de televiziune, potrivit Agerpres.

Ministrul afacerilor externe a amintit și de aprecierile internaționale la adresa eforturilor românilor pentru implicarea în criza refugiaților din Ucraina.

 

„În continuare primesc foarte multe telefoane şi aprecieri din partea omologilor noştri, inclusiv la vizitele pe care preşedintele României le-a avut din partea unor omologi, astăzi am avut de exemplu prim-ministrul Spaniei, preşedintele Estoniei, ceva mai devreme, săptămâna aceasta, preşedintele Bulgariei. Toţi exprimă apreciere pentru efortul României, pentru modul în care am reuşit până acum să gestionăm această situaţie”, a mai spus Aurescu. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentUcraina cere ca Turcia și Germania să fie „garanții” pentru încetarea războiului – CONDIȚIILE puse lui Putin
Articolul următorPlafonarea facturilor, agreată: pe ce a bătut palma coaliția – Cât vom plăti la energie și gaze după 1 aprilie