Diseară vom aborda doua subiecte extrem de interesante, despre care, din păcate se vorbește prea puțin, sau chiar deloc in spațiul public:
 
Captivi temelor mărunte, prea preocupați de securizarea propriului confort și dezrădăcinați de multa vreme, am pierdut contactul cu țara, acea conexiune organica cu moștenirea patrimonială, spirituala și naturală pentru care înaintașii noștri au luptat pana la sacrificiul suprem: identitatea comuna, fără de care nu putem fi o națiune, indiferent de etnie. De trei decenii, se poarta un adevărat război tăcut între Ungaria revanșardă și autoritățile statului roman privind mii de hectare de pășuni și păduri din masivul Retezat și câteva castele unice in regiune, care au aparținut cândva ocupanților grofi, dar ridicate pe sângele și sudoarea serbilor și iobagilor striviți sub cizma imperiala.
 
Apoi vom ataca următorul subiect: Se întâmpla uneori ca istoria sa fie și generoasa cu țara noastră, oferindu-ne niște oportunități de dezvoltare și progres într-adevăr speciale. Din nou, din păcate vorbim prea puțin despre șanse și alunecăm prea repede pe panta defetistă. Chiar in timp ce vorbim, România parcurge o noua etapa economică extrem de favorabilă devenind o piața emergenta ofertantă pentru marile investiții internaționale. Bursa noastră de valori a intrat in indicele FTSE Russell. Asta înseamnă că piaţa de capital din România este văzută, este la un click distanţă de miliarde de euro care vor să fie investiţi. Va așteptăm la Cap si Pajura de la 18.00-20.00
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSiegfried Mureșan: “Emanuel Soare va fi președintele tinerilor!”
Articolul următorLiberalul Cristian Băcanu, sprijinit de Niky Scorpion la Primăria Sectorului 5