Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat că mega ancheta descjisă în dosarul de trafic de migranţi în care sunt implicaţi foşti şi actuali angajaţi ai MAI “demonstrează faptul că nu tolerăm niciun caz de corupţie, indiferent unde îl identificăm”.

Predoiu a precizat că astfel de acțiuni în forță se încadrează în politica de „toleranţă zero la corupţie şi de curăţenie generală în toate structurile”. 

„Sigur că, mai departe, colegii de la Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne au cooperat şi au lucrat cu DGPI, cu instituţiile Parchetului, cu care, de altfel, colaborează foarte bine în mai multe dosare. Şi acest semnal este unul care să arate tuturor că nu facem rabat de la niciun fel de exigenţă faţă de integritatea în exercitarea funcţiilor publice”, a arătat într-un comunicat de presă transmis de MAI.

„Migraţia ilegală la frontierele României a coborât cu 73 la sută”

 
 

Cătălin Predoiu a vorbit și despre impactul acestui dosar asupra imaginii României în dosarul Schengen.

 
”În primul rând, această acţiune demonstrează faptul că nu tolerăm niciun caz de corupţie, indiferent unde îl identificăm prin structurile specializate ale MAI, respectiv DGA şi DGPI. Este ceea ce aşteaptă cetăţenii români şi partenerii externi ai României. Este ceea ce aşteptăm şi noi de la partenerii europeni din alte state membre ale Uniunii Europene, care sunt supuse presiunii migraţiei ilegale, toleranţă zero la corupţie în toată Europa, combaterea energică a migraţiei ilegale în toate ţările europene. Aceste acţiuni trebuie coroborate şi cu cifrele statistice privind migraţia ilegală. În ultimul an, România a coborât, prin eforturile Ministerului Afacerilor Interne, Poliţia de Frontieră, Poliţia Română şi alte structuri DGA şi DGPI, care colaborează cu alte structuri ale statului, cifra de migraţie ilegală cu 73 la sută. În ultimul an, migraţia ilegală la frontierele României a coborât cu 73 la sută. Este o performanţă pe care ne sprijinim eforturile în dosarul Schengen”, a subliniat ministrul de Interne. 
 
Articolul precedentCătălin Predoiu, reacție în mega scandalul polițiștilor implicați în trafic de migranți
Articolul următorCiucă, despre cazul Coldea: Cei care au greşit trebuie să răspundă pentru faptele lor. SRI îşi face datoria faţă de ţară