Tragedia din zona Lacul Morii, în urmă căreia o femeie a murit sfâșiată de câini, ar fi putut fi evitată, dacă autoritățile își făceau treaba. Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat luni, într-o conferință de presă special organizată pe această temă, că instituția pe care o conduce a anunțat ASPA să ridice o haită de maidanezi exact din acel loc.

Edilul a declarat că pe 14 ianuarie a sesizat ASPA cu privire la existența unei haite de 10 câini în zona în care s-a produs tragedia, însă ASPA nu a intervenit.

“Acuzația că noi nu sprijinim ASPA este complet nefondată; pe 14 ianuarie, chiar cu o săptămâna înainte de atac, am anunțat ASPA că o haită de 10 câini este acolo, avem înregistrări din dispecerat. Nu a venit nimeni până la atacul de pe 20 ianuarie. ASPA nu a reacționat”, a spus Ciucu.

De altfel, Ciprian Ciucu a acuzat Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor că în ultimii ani a ignorat și a subfinanțat activitatea de prindere a maidanezilor, canalizându-ți eforturile spre prevenție și adopții.

Potrivit lui Ciucu, în acest moment sunt 13 hingheri pentru întreg Bucureștiul.

“Cine dorește să mențină câini în adăposturi? Asta este întrebarea astăzi. Am luată măsuri în ultimii 2 ani. A fost o singură adresă în care ASPA acuza că Poliția Locală nu a acordat sprijin. În rest am ajutat. Este cum ai acuza Poliția Locală Sector 6 de problemele de termoficare pentru că nu a mutat o mașină pentru o intervenție”, a precizat Ciucu.

Primarul general, Nicușor Dan, a transmis pe rețelele de socializare că a trimis Corpul de Control să verifice activitatea ASPA.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentDeputatul Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, achitat definitiv pentru trafic de influenţă. „Fapta nu există”, a fost concluzia judecătorilor
Articolul următorȘedință de Guvern | Se aprobă schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură