Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat ce măsuri va lua în legătură cu tragedia de sâmbătă, când Ana a fost sfâșiată de câini. 

„Această tragedie nu trebuie să rămână fără urmări! Și trebuie acționat acum, înainte ca moartea în condiții terifiante a Anei Oroș să fie dată uitării, așa cum s-a întâmplat în cazurile precedente. Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple niciodată”, a declarat Ciprian Ciucu. 

Primarul Sectorului 6 spune că va cere Consiliului Local al Sectorului 6 și apoi Consiliului General să aprobe înființarea unui serviciu de ecarisaj la nivelul Sectorului 6. 

PSD cere anchete extinse la Primăria Capitalei și la Primăria Sectorului 6 

În plus, se vor extinde competențele Poliției Locale a Sectorului, astfel încât „să aibă toate instrumentele legale necesare pentru a verifica microciparea și sterilizarea! Voi contacta parlamentarii pentru a modifica legea pentru ca și Poliţia Locală a Sectoarelor Municipiului București să aibă competențe similare cu Politia Animalelor. Astfel, vidul legislativ trebuie înlăturat. Concret, voi cere Parlamentului sa modifice OUG 155/2001, scrisa cu 9 ani înainte de înființarea Politiei Locale trebuie coroborată cu Legea 155/2010 după care funcționează Poliția Locală. Primăriile de sector nu sunt UAT, ci subdiviziuni de UAT, iar legislația actuală prevede aceste competențe la nivel de UAT, in cazul nostru, Municipiul București, în alte cazuri comune, orașe, municipii.” 

Ciucu a mai precizat că vor urma acțiuni temeinice de verificare și campanii reale de conștientizare cu privire la sterilizare. 

„Câinii vor fi permanent luați de pe raza Sectorului” 

„Vom bugeta achiziția de servicii de adăpost pentru câinii care vor fi capturați. Câinii vor fi PERMANENT luați de pe raza Sectorului 6 (nu doar de luni până vineri, de la 8.00 la 16.00) și ținuți în condiții decente, umane. 
Este clar că ASPA este depășită de situație și noi toți trebuie să preluam aceste responsabilități din sarcina PMB, să ajutăm, să contribuim, așa cum este normal”, a adăugat primarul Ciucu. 

Acesta informează că urmează o anchetă internă la nivelul Poliției Locale a Sectorului 6, iar rezultatele vor fi făcute publice vineri sau luni. 

„Nu voi participa în emisiuni și nu voi mai da declarații până nu am clare rezultatele anchetei interne. Trebuie vorbit factual, pe date clare, nu pe impresii. 

Regret enorm cele întâmplate și îmi asum sa fac tot ce va tine de mine să nu se mai întâmple așa ceva în Sectorul 6! Îmi asum vina de a conștientiza prea târziu creșterea numărului de câini fără stăpân, ca urmare a diminuării din ultimii ani a capacităților ASPA. Condoleanțe familiei, îmi pare nespus de rău! 
Noi NU vom fugi de atribuții, vom cere și asuma altele în plus”, a încheiat primarul. 

 

Articolul precedentSebastian Burduja, la Finanțe, după rotativă? Ce spune actualul ministru al Cercetării
Articolul următorVirgil Popescu, vizită neanunțată la Porțile de Fier 1 – Condițiile de muncă, în vizorul ministrului Energiei