Liberalul Sebastian Burduja nu se opune total unei schimbări de job, după rotativă. Adică, să plece de la Ministerul Cercetării, la cel de Finanțe. Înainte să ajungă deputat PNL, Burduja a fost secretar de stat la Finanțe.

Ministrul Cercetării, Sebastian Burduja (PNL), nu a exclus luni, la un post TV, posibilitatea să preia portofoliul Finanțelor în momentul rotativei guvernamentale. Înainte să ajungă deputat PNL, Burduja a fost secretar de stat la Finanțe.

Întrebat dacă ia în calcul să fie numit ministru de Finanțe în luna mai, Burduja a răspuns că „nu s-a pus această problemă” până acum, că momentan „prioritatea zero” pentru el este să termine proiectele pe care și le-a asumat la ministrul Cercetării și că pe viitor „vom vedea ce va fi la acel moment” referitor la o posibilă susținere a sa de către colegii liberali pentru a prelua Finanțele.

„Întotdeauna voi face ceea ce Partidul Național Liberal și ceea ce guvernul în sine consideră că este mai bine și voi răspunde prezent la orice apel unde cred că pot să-mi ofer concursul”, a menționat ministrul.

În luna mai ar trebui să aibă loc rotativa guvernamentală, conform protocolului Coaliției de Guvernare. Ministerul Finanțelor, condus acum de către Adrian Câciu, social democrat, ar urma să treacă în subordonarea unui ministru liberal.  Schimbarea fotoliilor în momentul rotativei a provocat deja tensiuni în cadrul Coaliției. PSD, n-ar dori schimbarea miniștrilor „care performează”, după cum a declarat liderul social-democrat, Paul Stănescu. Printre miniștrii „performanți” ai PSD, s-ar număra și Adrian Câciu, titularul de la ministerul care ar trebui să treacă în subordinea PNL, la sfârșitul lunii mai. 

Articolul precedentPremierul Nicolae Ciucă: Istoria ne dovedește că unirea aduce siguranță. Hai să dăm mână cu mână, pentru prezentul și viitorul nostru european!
Articolul următorCiprian Ciucu, primele măsuri după ce o femeie a fost sfâșiată de câini: „Trebuie acționat acum, înainte ca moartea Anei să fie dată uitării”