Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că nu are date despre faptul că preşedintele Klaus Iohannis ar fi solicitat o locuinţă de protocol după încheierea mandatului și nici dacă lucrările de amenajare ale unei vile din zona Arcul de Triumf au legătură cu un astfel de scenariu.

”Nu cred că trebuie să anticipăm acum şi să speculăm că domnul preşedinte se va muta de la Sibiu la Bucureşti doar pentru că are dreptul la o casă”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-o emisiune TV, citat de news.ro.

”Nu am niciun fel de date şi de aceea nu aş vrea să speculez. Ceea ce vă pot spune cu adevărat este faptul că, într-adevăr, nu există niciun fel de solicitare şi cred că, într-un final, preşedintele poate să facă o solicitare sau poate să nu facă o solicitare pentru o casă. Depinde de fiecare. De exemplu, pentru premieri s-au pus la dispoziţie case de la RA-APPS. Am fost unul dintre cei care am preferat să stau la mine acasă”, a afirmat Nicolae Ciucă.
 
Întrebat dacă instituţiile statului ar trebui să dea explicaţii cu privire la investiţiile în astfel de locuinţe de protocol, Ciucă a explicat că ele nu se fac din fonduri guvernamentale. 
 

”Ceea ce vă pot spune, că am întrebat la Secretariatul General al Guvernului, este faptul că aceste sume prin care se reabilitează diferite edificii ale RA-APPS nu o fac din fonduri guvernamentale, ci o fac din fonduri proprii. Eu atât pot să vă răspund la această întrebare, fără să speculez, pentru că nu vreau să speculez”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Administraţia Prezidenţială a transmis, marţi, într-un răspuns oficial, că nu există nicio solicitare din partea şefului statului Klaus Iohannis sau a Administraţiei Prezidenţiale, pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru cabinet de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului preşedintelui.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că va cere Secretarului General al Guvernului toate informaţiile privind investiţia în vila de protocol din Aviatorilor, el precizând că nu poate răspunde dacă e pregătită pentru actualul preşedinte al României.

Reacţiile vin după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora fostul sediu al PNL şi al ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor este pe cale să fie transformat într-o ”locuinţă individuală” care va fi atribuită preşedintelui Klaus Iohannis, la finalul mandatului, investiţiile la această vilă de protocol fiind estimată la o sumă între 7 și 9 milioane de euro.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCiucă dinamitează “fake news-ul grosolan” despre vinul de 3.000 de euro/sticla: Nu îmi vine să cred că există un vin de o asemenea valoare
Articolul următorCongresul PPE de la București: Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne