Șeful cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, susține că PSD vrea să provoace haos în țară prin gestul de a dărâma Guvernul.

„Este clară intenția PSD-ului să provoace haos în România. PSD este pur și simplu un partid de piromani. Dau foc la țară și se uită cum Guvernul trebuie să stingă focul. Nu au logică în acțiunile lor. Cui i-ar folosi?”, a precizat Ionel Dancă.

Ionel Dancă a depus la Curtea Constituţională sesizarea Guvernului cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament referitor la posibilitatea de a depune moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară, în sesiune extraordinară.

Premierul Ludovic Orban anunţa joi seara că Guvernul va depune vineri sesizarea la CCR pe această temă. “Da, în cursul zilei de mâine vom depune (sesizarea – n.r.). Practic, această sesizare este sub forma unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, privitor la moţiunile de cenzură şi la posibilitatea de a depune moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară”, a precizat prim-ministrul.

Articolul precedentAlegeri locale 2020. PNL, în pericol să rămână fără candidat la Sectorul 5
Articolul următorGorghiu: ”PNL reacționează față de apetitul excesiv al PSD pentru încălcarea legilor”