România a depus Declaraţia de intervenţie în procedurile iniţiate de Ucraina împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ). Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va fi Agent al României la Curtea Internațională de Justiție.

România a depus marți, 13 septembrie 2022, Declarația de Intervenție în procedurile inițiate de Ucraina contra Federației Ruse la Curtea Internațională de Justiție (CIJ), având ca obiect diferendul referitor la Acuzații de genocid în conexiune cu Convenția privind prevenirea și reprimarea crimei de genocid, care se referă la aspecte privind interpretarea, aplicarea și îndeplinirea obligațiilor prevăzute în Convenția menționată, încheiată în 1948 sub egida ONU. Declarația de Intervenție a fost depusă în aplicarea articolului 63 din Statutul CIJ, acest act procedural fiind efectuat prin intermediul Ambasadei României la Haga, a precizat Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Ministrul Bogdan Aurescu a fost desemnat Agent al României în faţa CIJ.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRareș Bogdan a răbufnit: Vrem să fim solidari cu UE, dar în dublu sens. Să ridice și ei MCV și să intrăm în Schengen
Articolul următorFlorin Cîțu: „Liberalismul este singura soluție. Socialismul/intervenționismul = propagandă”