Aflat într-o vizită de lucru în județul Dolj, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a precizat că o întrevedere cu reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova nu a fost prinsă în agendă întrucât „colegii de la Dolj nu au prevăzut un asemenea punct”. 

Nu este prima dată când, în plină pandemie, fie Ludovic Orban, fie premierul Flortin Cîțu, sau președintele Iohannis ajung în județul Dolj pentru diverse activități și nu prind în agenda de lucru o vizită la acest spital.

Întrebat fiind de ce nu a făcut acest lucru nici acum, Orban a ridicat din umeri și a spus că programul îl stabilesc colegii din Dolj.

Deputatul PNL Ștefan Stoica a oferit el o explicație în acest sens, găsind și un vinovat: Consiliul Județean Dolj.

În privința Clinicii de Cardiologie din curtea SCJU Craiova, structura mai are nevoie de investiții pentru a deveni complet funcțională.

În privința personalului, aspect ce nu mai ține de Consiliul Județean Dolj, sunt mai bine de doi ani de când se încearcă rezolvarea acestei situații.

Cu personalul medical existent la ora actuală nu se poate asigura program non-stop de funcționare a unității medicale. Urgențele cardio care apar spre seară sau în timpul nopții sunt redirecționate tot către alte instituții sanitare din țară.

„După cum bine știți, Spitalul Județean Craiova este în subordinea Consiliului Județean Dolj. Ne-am fi dorit ca multe investiții să aibă finalitate aici. Referitor la Clinica de Cardiologie, și acum domnul manager face diligențe către CJ Dolj să fie sprijinit astfel încât această clinică să fie funcțională. Din păcate, întrebările trebuie să le puneți în altă parte. Noi nu ne-am dorit, în această perioadă de pandemie, să mergem în vizită la Spitalul Nr.1 Craiova”, a precizat Stoica.

Ludovic Orban a explicat că în perioada stării de alertă nu se pot face angajări pe o perioadă nedeterminată și poate acest lucru este un impediment.

Ludovic Orban a fost vineri în județul Dolj pentru o vizită pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești și pentru discuții cu primarii despre proiectele pe care le au în plan.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentRaluca Turcan la Vâlcea: Susținem parteneriatul dintre direcțiile de asistență socială de la nivelul județelor, CJ și instituțiile guvernamentale
Articolul următorVIDEO Raluca Turcan: 250 000 de dosare de pensii sunt în dosar cu şină. Cum puteau fi operate modificări pe dosare cu şină?