Emil Boc – preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România atrage atenția asupra faptului că, dacă în România nu se vor face reforme, există riscul pierderii banilor din PNRR.

„Am avut o întâlnire de 2 ore cu premierul. Am început cu mulțumiri, că este punctual în aceste întâlniri în care s-a angajat. Noi, împreună cu dl primar Toma de la Buzău, am arătat că suntem preocupați de reforme pentru modernizarea României.

În materie de reforme, PNRR, există riscul potențial ca România să piardă bani din fondurile europene dacă nu se fac reforme. Noi vom pierde bani în concret. Am rugat premierul și miniștrii de resort să rămână conectați la aceste reforme, care vor moderniza România. Dacă aceste reforme nu vor fi făcute, aleșii locali vor fi principalii pierzători.

Am vorbit despre descentralizare, pe 7 domenii cruciale, asta pentru că procesul s-a blocat și aici am cerut intervenția miniștrilor. Sunt direcții descentralizate și acelea trebuie să preia atribuțiile, nu să venim în fiecare lună cu dosărelul la București. Bucureștiul trebuie să exercite doar misiunea de control, dar în rest aceste instituții să ia deciziile, în funcție de problemele de pe plan local”, a spus Emil Boc, după întâlnirea pe care a avut-o, luni, cu premierul Nicolae Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentFlorin Cîțu îi bate obrazul liderului PSD: ”Poate ar fi mai bine să discutăm înainte în coaliţie şi apoi la televizor”
Articolul următorFlorin Cîțu a anunțat clar când dispar pensiile speciale: ”Este mult de muncă la Ministerul Muncii în perioada următoare”