Primarul Clujului, Emil Boc, şi fostul director al SRI, Eduard Hellvig, sunt principalele nume luate în calcul de conducerea PNL pentru a deschide lista la europarlamentare.

Emil Boc și Eduard Hellvig ar putea deschide lista pentru alegerile europarlamentare din partea PNL. De asemenea, o variantă de lucru este aceea în care ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, să fie susţinută de PNL pentru un post de comisar european, dar aceasta depinde de negocierile de la Bruxelles pentru împărţirea funcţiilor în viitoarea Comisie Europeană.

”În acest moment, variantele pentru a fi cap de listă la europarlamentare sunt Emil Boc şi Eduard Hellvig. Boc stă foarte bine în sondaje. Dintre actualii europarlamentari, vor fi pe locuri eligibile Adina Vălean, Siegfried Mureşan şi, posibil, Cristian Buşoi. Daniel Buda depinde de candidatura lui Emil Boc, fiind amândoi din filiala Cluj.

PNL mizează pe 7 locuri eligibile la alegerile pentru Parlamentul European, ceea ce ar presupune ca partidul să reuşească un scor de cel puţin 20% la euroalegeri. La scrutinul din 2019, PNL a obţinut 10 mandate pe fondul unor proteste masive anti-Dragnea.

”Dintre actualii eurodeputaţi, Marian-Jean Marinescu se retrage, Vlad Nistor ar urma să fie susţinut de partid pentru un post de diplomat, iar Vasile Blaga şi Mircea Hava sunt luaţi în calcul la alegerile parlamentare, pentru Senat şi pentru Camera Deputaţilor. Situaţia lui Falcă e deocamdată incertă. El are o situaţie dificilă în propria filială: e în relaţii reci cu primarul din Arad, Călin Bibarţ”, susţin sursele citate. 
 
În interiorul partidului, şi-au mai arătat intenţia de a candida pentru Bruxelles mai mulţi miniştri, printre care: Alina Gorghiu (Justiţie), Raluca Turcan (Cultură), Cătălin Predoiu (Interne) şi Luminiţa Odobescu (Externe).

”În cazul în care Klaus Iohannis nu va obţine funcţia de Înalt Reprezentant al UE pentru politică externă sau funcţia de preşedinte al Consiliului European, Luminiţa Odobescu va fi susţinută de partid pentru un portofoliu de comisar european. Momentan se discută despre portofoliul privind politica de extindere a UE”, susţine unul dintre vicepreşedinţii partidului, referindu-se la informaţiile vehiculate potrivit cărora preşedintele Iohannis ar fi interesat de una dintre cele două funcţii.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentNicolae Ciucă, la summitul de la Praga: România are un rol esențial ca pilon de securitate în zonă
Articolul următorFlorin Cîțu: „Ciolacu ia banii de la românii cărora comuniștii, înaintașii lui, le-au furat proprietățile și plătește camarila de partid”