Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) critică ”lipsa de diplomație a Turciei” în cazul vizitei efectuate de președinții Consiliului European și Comisiei Europene la Ankara, în care Ursula von der Leyen a fost plasată de protocol pe o canapea, la fel ca ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, lucru ce a stârnit nemulțumiri la Bruxelles.

”Nu este nimeni în instituțiile europene care să nu se fi solidarizat cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cazul lipsei de diplomație a Turciei

Solidarizarea nu este doar față de șefa Executivului Uniunii Europene, ci și față de o femeie într-o cultură care respectă femeile și ce exprimă o femeie într-o societate deschisă.

Ultimele experiența diplomatice, mai ales vizita în Rusia a Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borell, arată că este nevoie ca Uniunea Europeană să fie mai fermă în modul în care abordează relația cu celelalte state.

Exista sprijin politic din Parlamentul European și din toate instituțiile europene, din partea unei noi generații de politicieni, pentru o Uniune Europeană mai puternică și mai hotărâtă. Ce așteaptă această generație tânără de lideri este mai multă Uniune Europeană, depășind astfel scepticismul, greșelile politice inerente și a interesele, de multe ori diferite.

Voi continua să spun că, în ciuda unor greșeli, cel mai bun lucru pe care l-a făcut Uniunea Europeană – care poate fi privit și în plan extern ca un semn al unității UE – este campania comună de achiziții de vaccin, în lipsa căreia statele mici, ar fi văzut cu adevărat ce înseamnă forța statelor mai mari”, a precizat Bușoi într-un mesaj pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPreşedintele Iohannis a discutat cu ministrul Sorin Cîmpeanu despre reluarea cursurilor. Rămân aceleași măsuri
Articolul următorMinistrul Dezvoltării: Contract de finanțare pentru construirea noului cămin studențesc al Universității din Pitești