Dan Motreanu, europarlamentarul PNL, anunță că procedurile de control la frontieră se simplifică semnificativ pentru zborurile și călătoriile maritime către statele Schengen.

,,Foarte mulți români călătoresc în țări ale Uniunii Europene cu avionul și este un pas important pentru țara noastră, după ani de așteptare. Călătorii nu vor mai fi supuși controlului de frontieră pentru verificarea documentelor, putând merge direct către porțile de îmbarcare, similar cu zborurile interne.

Să nu uităm că și alte țări au intrat în Schengen prima dată cu spațiul aerian. Negocierile s-au dovedit soluția corectă până acum, iar această strategie ne poate aduce integrarea completă. Consiliul UE a anunțat, în decizia oficială, că depune eforturi pentru a lua o decizie de eliminare a controalelor asupra persoanelor la frontierele terestre interne.

Intrarea României în spațiul Schengen este rezultatul eforturilor depuse de președintele Klaus Iohannis, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu și ministra Afacerilor Externe, Luminița Odobescu.

Guvernările PNL au acordat o atenție deosebită integrării României în spațiul Schengen, un exemplu elocvent în acest sens fiind închiderea MCV, obținută în urma reformelor realizate de un ministru liberal al Justiției. Toți reprezentanții PNL care au condus ministerele Afacerilor Interne, Justiției și al Afacerilor Externe în ultimii patru ani de zile au considerat dosarul Schengen o prioritate.

Partidul Popular European, formațiunea europeană din care face parte PNL, susține aderarea României la spațiul Schengen, fapt reafirmat cu prilejul Congresului PPE desfășurat recent la București.”, declară europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCât a plătit pentru ultima factură la curent ministrul Marcel Boloș și de ce i se pare o sumă mare
Articolul următorNicolae Ciucă, mesaj la 20 de ani de la intrarea României în NATO: Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră