Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe toate planurile iar siguranţa oferită de cea mai mare alianţă militară defensivă din istorie ne-a asigurat cadrul necesar dezvoltării.

”Se împlinesc astăzi 20 de ani de la admiterea României în NATO. Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe toate planurile. Siguranţa oferită de cea mai mare alianţă militară defensivă din istorie ne-a asigurat cadrul necesar dezvoltării. Indiferent dacă vorbim despre creştere economică sau consolidarea statului de drept, aceşti ani au marcat evoluţii impresionante sub umbrela de securitate a NATO”, afirmă preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, în mesaj. 
 
Ciucă afirmă că, în calitate de general, ştie foarte bine cât de valoroasă este experienţa acumulată de militarii noştri în teatrele de operaţii şi în exerciţiile comune.
 
”Aplicarea procedurilor NATO, integrarea operativă şi participarea directă în misiuni de luptă au ridicat foarte mult nivelul de instruire al Armatei României – instituţie pe care am avut onoarea să o conduc în calitate de Şef al Statului Major al Apărării şi care astăzi ne menţine în siguranţă”, a arătat Ciucă. 
 
”În ultimii 20 de ani, România a arătat că este un aliat de încredere, serios şi responsabil. Ca membru al Alianţei Nord-Atlantice, avem parte de beneficii şi drepturi, dar ne cunoaştem bine şi obligaţiile şi responsabilităţile. Într-o perioadă tulbure, marcată de provocarea războiului de cucerire pornit de Rusia împotriva Ucrainei, înţelegem, împreună, ca naţiune, cât de importantă este apartenenţa României la o structură occidentală de securitate.

 
 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentEuroparlamentarul Dan Motreanu: România va intra în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime începând cu 31 martie 2024
Articolul următorNicolae Ciucă, la inaugurarea terminalului de la Timişoara: „Sunt în continuare disponibile fonduri europene pentru astfel de proiecte majore”