Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat, luni, că, la ora 19.00, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa Parlamentului României, o solicitare în acest sens urmând a fi discutată în cursul zilei în BPR.

”Astăzi, la ora 19.00, vorbeşte preşedintele Zelenski în Parlamentul României, cred că ar trebui să fim toţi onoraţi de acest lucru”, a afirmat, luni, preşedintele Senatului, Florin Cîţu.

Acesta a precizat că va exista o solicitare în acest sens în cadrul BPR care se va reuni în cursul zilei de luni.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, despre un discurs al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României, că, într-o astfel de situaţie, calea diplomatică este cea normală, şi nu încercarea pe Facebook de a ne face imagine, precizând că la 12.30 va avea loc o şedinţă a Birourilor Reunite ale Parlamentului, unde aşteaptă fie o solicitare pentru acest discurs din partea Ambasadei Ucrainei sau o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe.

Demersuri pentru un discurs al preşedintelui Zelenski în Parlamentul României au fost făcute încă de acum câteva zile.

În ultimele săptămâni, Zelenski s-a adresat direct parlamentarilor din mai multe ţări, mulţumind pentru ajutor şi cerând în continuare sprijin pentru a contracara invazia rusă.

Zelenski s-a adresat inclusiv Congresului SUA.

De asemenea, Zelenski a transmis direct mesaje locuitorilor din mai multe oraşe ale lumii, cerându-le să se opună războiului şi să ceară oficialilor naţionali sancţiuni dure pentru Rusia.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentGh. Flutur: „Starea de spirit din ultima vreme era destul de aprinsă și erau niște nemulțumiri. O să vedeți că săptămâna asta se clarifică lucrurile”
Articolul următorCINE pleacă din Guvern după demisia lui Cîțu: MUTĂRILE pe care ar urma să le facă premierul Ciucă